Was jij vroeger een koppig kind? Dan kun je deze dingen beter

Vrije tijd door Mariëlle

Was jij vroeger zo'n koppig kind dat 'nee' naar 'ja' vertaalde met het gemak van een Amerikaan die naar het Brits moet omschakelen? En dacht dat je prima een bak zoute popcorn en een suikerspin door elkaar kon eten om vervolgens de achtbaan in te duiken? Ja? Dan was je knetter koppig! Jij had altijd je eigen plan. Wat je ouders ook zeiden, als het niet in lijn stond met wat zich in jouw hoofd afspeelde, dan trok je gewoon je eigen plan. Als jij iets in je kop had, dan had je het namelijk niet in je kont. Dan moest het gebeuren en het liefst gisteren al. Maar is dat erg? Dacht het niet!

Een koppig kind heeft genoeg voordelen. Zo ben jij geen volger. Als al jouw vrienden in het water springen, ben jij waarschijnlijk degene die denkt 'jo later jongens, liever jullie dan ik'. Of juist andersom: als niemand durft, dan trek jij je daar niks van aan als jij het toevallig in je hoofd had om wel te doen. Al kon je moeder je vroeger nog zo poepvervelend vinden. Een eigen mening had je wel. En die heb je nog steeds. Onderzoek zegt het ook: kinderen die vroeger al tegendraads waren, presteerden altijd goed en verdienen in verhouding zelfs meer al ze volwassen zijn.

Koppige kinderen hebben een enorme wilskracht. Ze doen eerder dat wat goed voelt dan dat wat hun omgeving doet. Door deze eigenschappen zijn ze gedreven leiders. En het helpt nog meer als ouders dat serieus nemen. Je mag ze er best nog even op aanspreken als ze dat destijds niet hebben gedaan. Daar leren ze van. De kans zit er dik in dat jij niet het laatste koppige nageslacht van ze bent.

Bron, bron, bron, bron, bron