Bewezen: tatoeages helpen tegen griep en verkoudheid

Vrije tijd door Annelot

Weet jij nog niet helemaal zeker of je een tatoeage wilt? Dan trekken we je hiermee sowieso over de streep. Onderzoekers van de universiteit van Alabama hebben namelijk ontdekt dat het laten zetten van meerdere tatoeages kan helpen tegen griep en verkoudheid. Say what?

Uit het onderzoek blijkt dat een lichaam met tatoeages zich beter kan beschermen tegen infecties, zoals de griep, dan een lijf zonder permanente beschilderingen. Daar kwamen de onderzoekers achter nadat ze verschillende getatoeëerde mensen bestudeerd hadden op de hoeveelheid tatoeages en de tijd die het gekost heeft om ze te laten zetten. Voor én na het tatoeëren werd het speeksel afgenomen dat onderzocht werd op de hoeveelheid cortisol (stresshormoon) en immunoglobuline (stofje dat beschermt tegen infecties).

Uit het speekselonderzoek bleek dat er onwijs veel cortisol werd aangemaakt bij de mensen die een tatoeage lieten zetten. En dat is logisch, want het is best stressvol. Wel daalde het niveau van immunoglobuline en daardoor ben je eventjes kort vatbaar voor ziekte, maar zodra je weer ontspant, herstelt je lichaam. Totdat je nog een tatoeage laat zetten, want als je lichaam elke keer blootgesteld wordt aan de stress daarvan, wordt je weerstand beter.

Alsjeblieft, een goed excuus om vandaag nog naar de tattoo shop te rennen.

Bron, bron, bron