7 Redenen waarom een 'saaie' relatie goed is

Lifestyle door Renée

Je kent het wel. Jarenlang zijn jullie samen en het voelt af en toe een beetje saai. In het weekend zitten jullie veel binnen en de sleur sluipt er een beetje in. Maar terwijl je denkt dat je relatie hartstikke saai is, heb je misschien wel een heel goede relatie. Huh? Lees de volgende dingen maar eens. Jouw 'saaie' relatie is misschien wel beter dan je denkt. Hier en daar zijn er verbeterpunten, maar als de basis goed is hoef je niet veel dingen te veranderen.


1. Je hebt dezelfde dagelijkse routine.

Je weet precies hoe iedere dag gaat verlopen. Maar is dat saai? Dan weet je tenminste hoe laat je hem thuis kan verwachten en misschien is het juist een goed teken om iets spontaans te doen om je partner te verrassen.

2. Je weet wat de ander leuk vindt en vice versa.
Je weet hoe hij zijn koffie het liefst drinkt, hoe je hem kan laten klaarkomen en in welk setje hij jou het liefst ziet. Maak er gebruik van!


3. Je houdt allebei van Justin Bieber *of vul hier een andere guilty pleasure in* en als je erover nadenkt boeit dat jullie niets.

Het is juist leuk als jullie allebei van dezelfde dingen houden, hoe ver dat ook mag gaan. Het is heus niet saai om veel dingen gemeen te hebben. Het maakt je relatie juist nog beter.

4. Je weet dat de seks hetzelfde is.
Maar zo lang je ervan geniet is er niets aan het handje. En anders bestaat er nog zoiets als initiatief nemen.


5. Je kunt lachen om gênante situaties tijdens de seks.

Als hij lucht in je pompt weet je nu eenmaal dat je op een kutscheet kunt rekenen. Maar inmiddels hoef je je daarvoor niet te schamen. Jullie lachen er eerder om.

6. Je hebt niet vaak ruzie.
Het beste van ruzie is de goedmaakseks, maar als je niet vaak ruzie maakt ben je eigenlijk goed bezig. Jullie begrijpen waarschijnlijk elkaars gebruiksaanwijzing en bovendien is het veel fijner om juist niet degene te zijn die altijd ruzie heeft.


7. Je kijkt series op jullie vaste avonden.

Je weet dat iedere dinsdagavond een nieuwe aflevering van je favoriete serie te zien is en dat kijken jullie standaard iedere dinsdag samen. Is dat saai? Nee joh!

Met andere woorden: plak niet overal het label 'saai' op. Als je erover nadenkt hebt je het waarschijnlijk hartstikke goed. ;-)

Bron, bron, bron en bron