Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dé betekenis van de puntkomma tattoo

De nieuwste trend: een puntkomma tattoo. Deze tattoo is niet voor trendgevoelige hipsters die plotseling geïnteresseerd zijn in interpunctie (hoewel, misschien deels). De tattoo heeft een diepere en heel serieuze betekenis.

De trend is gestart door Amy Blueul (31), die de tatoeage liet zetten nadat haar vader zelfmoord pleegde. Hij was al lange tijd depressief en besloot dat zijn leven voorbij was. Zij besloot daarna dat ze meer aandacht wilde voor mensen met depressie en suïcidale gedachten, echter wel op een positieve manier. Ze startte #semicolonproject.

In een tekst vormt een puntkomma een teken voor het punt waarom de auteur de zin had kunnen eindigen, maar ervoor koos dit niet te doen. De achterliggende gedachte van de puntkomma tattoo is dan ook dat er altijd een reden is om géén punt achter je leven te zetten. Hoe diep de depressie ook mag zijn, de zin van het leven is niet over, die gaat door (houd hoop).De tattoo en waar deze voor staat sloeg aan. Veel mensen vertellen over hun eigen beweegredenen achter het plaatsen van de tattoo, zoals de Italiaanse Francesca Sara. "Vorig jaar heb ik mijn man verloren, hij was pas 38 jaar," schrijft ze op Facebook. "Ik ben depressief en denk elke dag aan zelfmoord. Mijn puntkomma tatoeage helpt mij herinneren dat mijn verhaal misschien tóch nog niet voorbij is. Dat ik moet blijven vechten."
Een mooie tatoeage, met een mooie betekenis. Wij vinden het erg knap van Amy dat ze ten aanzien van zo'n zwaar en beladen onderwerp zo'n positief initiatief heeft genomen!


Bron