How to: lange trenchcoats combineren

Mode & trends door Vrouwen redactie

Het is weer tijd voor de maandelijkse blog van onze Whitney! Vrouwen.nl's Whitney schrijft elke maand over beauty, verzorging en lifestyle. Deze 22-jarige modegek noemt zichzelf een ware beauty freak. Vorige maand maakte ze ons blij met een tutorial voor prachtige groene smokey eyes, ditmaal laat ze zien hoe wij een trench coat kunnen rocken.

Lange trenchcoats zijn een must-have deze winter. Kim Kardashian was één van de eersten die ons liet zien hoe zij die jassen rockt. In diverse steden in Nederland heb ik vele meiden gezien die Kim Kardashian overtroffen. Ik zelf van fan van deze elegante jassen en op mijn blog kun je zien dat ik ze vaak aan heb. Hieronder een paar looks:

Look 1. Turban chick
In de winter vind ik zachte kleuren het leukst. Het probleem is echter dat je outfit snel de neiging heeft om somber of saai te ogen. Dit ‘dillema’ is snel opgelost doormiddel van een kleurrijke turban in het haar.

Om de look eleganter te maken, besloot ik het te combineren met een zonnebril die ronde glazen heeft. Ik heb een ovaal gezicht, dus ieder type zonnebril staat me wel. Klik hier om te zien welke type bril bij je past. Hakken staan het mooist bij deze look, aangezien het geheel heel elegant is. Deze hakken zijn níét geschikt voor de winter. Ik had ze alleen voor een speciale gelegenheid aan.

Look 2. On a date
Ga je lekker op stap met je crush? Of ga je lekker uit eten met vrienden? Wellicht vind je deze look wel leuk voor deze gelegenheid.

Ik heb een heerlijke jurk gekocht bij H&M. Wil je de look eleganter maken? Dan kun je er net als ik hakken onder dragen. Wil je de look simpel houden? Dan kun je simpele flats of laarsjes eronder aantrekken. Schoenen die ook een heel bijzonder effect aan de look geven zijn lage, Dr. Martins. De look heb ik opgevrolijkt met een kleurrijke turban en een tas met prints.

Look 3. Modern gypsy
Een heel simpel outfit kan je op pimpen met een... hoed. Deze prachtige hoed heb ik gekocht in Californië, maar je kunt soortgelijke hoeden ook vinden bij River Island, H&M en Primark. Bordeaux is één van mijn favoriete kleuren, het is mysterieus en elegant.

De hoed sluit mooi aan bij mijn outfit, omdat de jas elegantie uitstraalt en de hakken ook hun bijdrage aan dit effect leveren. De look heb ik afgemaakt met een mooie, grote zonnebril.

Look 4. Fancy
Lange trenchcoats hoeven niet altijd elegantie uit te stralen. Deze look is het bewijs. Ik heb natuurlijk niet altijd zin om opgedirkt/formeel/elegant/netjes de deur uit te gaan. Hakken en ik zijn ook niet de allerdikste vriendinnen (we hebben een haat-liefde verhouding). Ik heb een simpele sweater gecombineerd met een legging. Mijn Clarks hebben met hun mooie print een fancy bijdrage geleverd aan de look.

Meestal wanneer zaagmans de week doormidden heeft gezaagd steek ik mijn krullen in een knot of in een hoge pineapple bun (op de look te zien).