Daarom: laat je kinderen niet achter in de auto

Vrije tijd door Mariëlle

Hoe kun je het op de beste manier uitleggen hoe gevaarlijk het is om kinderen in een auto te laten zitten bij temperaturen die het zweet op je billen laten staan? Door zelf het slechte voorbeeld te geven met jezelf en dit vast te leggen op film.

Deze held uit North Carolina sloot zichzelf op in een auto en liet zien wat er dan met een mens gebeurt. Want elke zomer laten mensen hun kinderen achter in de auto als ze “even” een boodschap doen of “eventjes” iets afgeven. Ze hebben geen idee hoe snel de temperaturen oplopen in de auto. Omdat ze de ramen en deuren -tegen inbraak- vergrendelen, neemt ook nog eens de hoeveelheid frisse lucht en zuurstof in rap tempo af. Er zijn elk jaar weer kinderen die onnodig stikken door deze oerstomme daden. Dat kun je jezelf toch nooit vergeven?

Bij de man is het duidelijk zichtbaar dat hij steeds erger transpireert. In een fractie van tijd krijgt hij bijna geen lucht meer. De boodschap van het filmpje is dan ook duidelijk: laat je kind NOOIT achter in de auto. Ook niet heel eventjes. Neem óf je kind mee, óf ga de auto niet uit.