One Direction gaat 1 miljard verdienen met tour

Celebs door Vrouwen redactie

Dat de jongens van boyband One Direction lekker bezig waren, dat wisten we al. Maar dat ze o.a. met hun komende wereldtour maar liefst 1 miljard dollar (dat is een 1 met négen nullen) gaan opstrijken in 2014, dat is wel heel veel. Ter vergelijking: een van de meest van de succesvolle shows tot nu toe was de 360 tour van U2, waarmee de band bijna 750 miljoen dollar opstreek.

De wereldtournee, verkoop van cd’s en downloads en de One Direction merchandise zullen naar verwachting het komende jaar een miljard dollar opbrengen, maar dat gaat lang niet allemaal naar de boys zelf. Naast alle kosten die eraf getrokken worden, gaat de grootste zak geld naar muziekproducer Simon Cowell. Hij is namelijk naast muziekproducer ook producent van het tv-programma X-Factor, en gaf One Direction een contract nadat ze derde geworden waren in de show in 2010. Kaching!

Totaal niet gerelateerd aan dit artikel, maar wel hilarisch, is onderstaande video waarin One Direction voor de verandering zónder autotune te horen is. Oké, het is natuurlijk een flauwe grap, maar wij hadden tranen in onze ogen van het lachen...

Bron, bron