9 Tips voor werken vanuit huis

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor: mensen die gedeeltelijk of fulltime vanuit huis werken. Er zitten een hoop voordelen aan. Zo hoef je niet meer elke dag die reis naar kantoor af te leggen. Niet meer in de file, geen vertraging meer met het openbaar vervoer of door de regen op je fietsje. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mensen die vaker vanuit huis werken meer tevreden zijn met hun baan. Maar uiteraard is vanuit huis werken niet voor iedereen weggelegd, er is namelijk discipline en motivatie voor nodig. Lukt het je nou niet altijd om gefocust te blijven op je werken, omdat de was nog in de droger moet, je nog boodschappen moet doen en je zojuist een minuscuul laagje stof zag liggen? Wij hebben een paar tips voor je gevonden die je kunnen helpen om geconcentreerd vanuit huis te werken.

1. Maak een werkplek in je huis. Gebruik deze plek echt alleen voor werk (net zoals je de bank het liefst alleen gebruikt om slechte reality tv te kijken).

2. Maak een schema. Laat je familie en vrienden weten dat je op bepaalde tijden niet beschikbaar bent om de telefoon te beantwoorden of boodschappen te gaan doen.

3. Blijf professioneel. Als je veel moet telefoneren is het verstandig om ervoor te zorgen dat het niet klinkt alsof je vanuit het meest ongeorganiseerde huishouden van het land belt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de hond stil is.

4. Zoek een buddy. Als je een college hebt die ook vanuit huis werkt kunnen jullie er samen voor zorgen dat jullie allebei goed aan het werk blijven.

5. Verander eens van locatie. Ga, wanneer je altijd thuis blijft zitten werken, eens naar een cafeetje of een Starbucks. Een nieuwe locatie zorgt misschien wel voor wat meer motivatie.

6. Kies vaste tijden voor email en Facebook updates. Klik niet elke keer op een nieuwe melding, voor je het weet ben je weer een half uur kwijt.

7. Neem pauzes. Uit onderzoek is gebleken dat een korte pauze van het achter je beeldscherm zitten de productiviteit juist stimuleert. Loop een stukje of ga voor een kleine workout!

8. Vergeet niet om af en toe eens naar buiten te gaan en met mensen te socializen. Dag en nacht alleen aan het werk is natuurlijk voor niemand gezond.

9. Zet een flesje water op je werkplek, maar neem geen eten mee. Als je druk aan het werk bent heb je voordat je het je überhaupt realiseert dat hele pak koekjes opgegeten.


Bron

Afbeeldingen: bron