Harry Potter in het echt beleven? Zweinstein staat nu in Utrecht!

Media door Sabine

Tien jaar geleden verscheen het laatste Harry Potter boek van J.K. Rowling en in 2011 verscheen de laatste film, maar dat maakt de fans niet uit. Fan zijn én blijven ze. Liefhebbers van de films kunnen nu hun ogen uitkijken bij Harry Potter The Exhibition die gisteren opende in de Cinemec-bioscoop in Utrecht.

De tweelingbroers James en Oliver Phelps, die in de film Fred en George Weasley spelen, waren gisteren in Utrecht aanwezig om de veelbesproken tentoonstelling te openen. In de Utrechtse bioscoop zijn tal van attributen uit de films uitgestald. Zo vind je er (onderdelen van) decors, kostuums, bezemstelen en toverstafjes. Je kunt zelfs een kopie van de trein bewonderen die de tovenaarsleerlingen naar Hogwarts brengt.


Sinds 2009 gaat de Harry Potter tentoonstelling al de wereld over. In steden als Shanghair, Toronto en Brussel was de exhibition al te bewonderen en nu is ons kikkerlandje aan de beurt.


Wil jij ook een bezoekje brengen aan de tentoonstelling en attributen uit de film met eigen ogen bewonderen? Kaartjes kun je hier verkrijgen voor 22 euro per stuk.