VIDEO: Meryl Streep haalt uit naar Donald Trump tijdens Golden Globes

Media door Sascha

Het kan je niet ontgaan zijn: afgelopen weekend werden de Golden Globes gehouden. Extra veel lof voor actrice Meryl Streep, die tijdens deze uitreiking een indrukwekkende speech hield waarin ze flink uithaalde naar toekomstig president Donald Trump. De gehele zaal viel stil toen ze haar tijd nam om eens te vertellen hoe zij denkt over de vastgoedmagnaat, die afgelopen november werd verkozen tot nieuwe Amerikaanse president. 

De actrice mocht tijdens het filmgala een oeuvreprijs ophalen waarna ze de kans greep haar zegje te doen. En met daverend succes! Ze sprak over vrijheid, waarheid en waardigheid, drie dingen die volgens de actrice bij eenieder hoog in het vaandel zouden moeten staan. Streep vertelde verbijsterd te zijn over Trumps imitatie van een gehandicapte journalist. Dit deed hij tijdens een verkiezingsbijeenkomst in 2015. Het greep haar bij de keel en volgens haar moedigt Trumps gedrag anderen aan om uiteindelijk ook dit soort gedrag te vertonen.

Ze sloot de speech af met de prachtige wijze woorden van haar onlangs overleden vriendin Carrie Fisher: “Take your broken heart, make it into art.” Meryl Streep blijft een power woman!

fout in embed: media provider niet ondersteund