Zo verwerk je foto's op een originele manier

Wonen door Fadak

Een persoonlijke sfeer in huis creëer je met foto’s. Fijne herinneringen zijn het meest kostbare bezit wat we hebben. En daarom is het leuk om de kiekjes op een originele en creatieve manier in je interieur te verwerken. Lees verder als je inspiratie nodig hebt. 

Dromenvanger
Een dreamcatcher voegt net wat meer kleur toe aan je interieur. Door er foto's tussen te hangen blaas je er wat meer leven in. Het is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook om als cadeau te geven. Dat is een keer wat anders dan een standaard fotolijst. 

Aan een tak
Als jouw huis een en al landelijkheid uitstraalt dan past dit er volledig bij. Maak een wandeling door het bos en ga op zoek naar een mooie stevige tak of je gaat heel simpel voor een fake one. Het enige wat je verder nodig hebt zijn wat touwtjes, klemmen en foto’s natuurlijk. Hang de draadjes op verschillende lengtes voor een speelser effect. 

Aan een lichtslinger
Grote lampen, kleine lampen, rood, groen, of blauw… het is maar net waar je van houdt. Voor een vintage invalshoek kun je de foto’s aan een lichtsnoer hangen. Hang het boven je bed of bijvoorbeeld in je leeshoek voor een knus effect. 

Op glas printen
Als je voor een luxere uitstraling wilt gaan kun je je foto’s ook op glas laten printen. De kleuren van de foto’s springen er nog meer uit, waardoor het bijna een magisch effect heeft. Witte, transparante of gekleurde achtergrond: het is allemaal mogelijk. Je foto op glas kun je een mooi plekje geven boven de eettafel of zelfs gebruiken als een deurbordje. 

Op een wereldkaart
Koop een reuze wereldkaart en ga eens na waar je allemaal bent geweest en met wie. In plaats van het met een stift aan te kruisen kun je op iedere bestemming die je bezocht hebt, een foto plaatsen met de person(en) waarmee je was. Letterlijk een wereldherinnering.

Wall of fame
Tover je kale muur om tot je eigen wall of fame. Je kunt de foto’s in verschillende vormen en lijstjes ophangen voor een leuker zicht, of het juist zo strak mogelijk houden.

Fotovaas
Maak zelf je persoonlijke vaas. Je hebt alleen een koker nodig en een foto geprint op stevig papier et voilà! Een tip: doe er wel kunstbloemen in, want water in een kartonnen vaas is niet echt een strak plan.