Jeroen van der Boom verovert de HMH

Media door Madelon

Dat Jeroen van der Boom een bezige bij is, mag duidelijk zijn. Naast de metgezel van Gerard Joling, Gordon en René Froger op het podium van De Toppers, was hij één van de coaches van The Voice of Holland, is hij presentator van het vernieuwde Lotto Weekend Miljonairs én zingt hij hier en daar nog een lekker deuntje voor zichzelf. 2011 is voor Jeroen op privégebied niet minder druk: op 10 juli zal hij met zijn eigen Dany in het huwelijksbootje stappen. Tussen alle huwelijksperikelen, studio-opnames en presentatieklussen door, vond Jeroen ook nog de tijd om zijn zesde soloalbum Grote Liefde uit te brengen én het dak van de bijna uitverkochte Heineken Music Hall er twee keer af te blazen.

Vrijdag de 13e mag voor velen misschien een ongeluksdag zijn, voor de 39-jarige zanger kan het geluk deze dag niet op. De Heineken Music Hall is nagenoeg uitverkocht en hoewel daar bij binnenkomst nog weinig van te merken is, staan de echte fans al een tijdje vooraan bij het podium. Naarmate de tijd verstrijkt loopt de zaal vol en wordt duidelijk dat Jeroen vanavond voor een gevarieerd gezelschap speelt: moeders met hun achtjarige zoons ? die natuurlijk megafan zijn ?, vrijgezellenfeesten, oudere vrouwen met een vriendin, jongere vriendengroepen en zélfs stelletjes vullen de HMH in Amsterdam. De zaal is er klaar voor, en aan zijn opkomst te zien, Jeroen ook.

 


Statig loopt de zanger het podium op, terwijl een lichtshow de zaal vult met de meest spetterende effecten. De eerste klanken van Grote Liefde, tevens het openingsnummer van Jeroens nieuwe cd, worden ingezet, en Jeroen voelt zich zichtbaar op zijn gemak op het podium. En dat mag, want de band (inclusief strijkers!) speelt de sterren van de hemel en dankzij de techniek worden alle gespeelde nummers voorzien van een prachtige lichtshow.

Lang blijft Jeroen niet alleen op het podium: Joost Marsman (voormalig IOS) komt het mooie Seizoenen meezingen (want: geschreven door Joost himself), Kevin en Anne uit The Voice of Holland doen samen nog een nummertje en krijgen met Sex on Fire het hele publiek mee, en natuurlijk mag Leonie Meijer niet ontbreken. De lieveling van Jeroen uit TVOH krijgt niet alleen de eer om een paar deuntjes van hun duet Los van de Grond te zingen, ze mag ook even alleen op het podium staan. Met haar versie van Michael Jacksons Man in the Mirror betovert ze het publiek en helpt ze ons herinneren waarom ze ook alweer zo ver was gekomen in de talentenjacht.

 


Jeroen heeft zijn show goed in elkaar gezet: rustige nummers wisselen af met snellere en de gasten komen af en aan. Oude hits (Eén Wereld, Het Is Over, Eergisterenavond, Betekenis, Werd de Tijd Maar Teruggedraaid, Niemand Anders, Nou Is Het Genoeg), worden goed afgewisseld met nieuwe nummers (Dat Het Nooit Meer Ophoudt, Leen Mijn Ogen, Seizoenen). Naarmate de show vordert zet Jeroen ook een feestelijke medley in ter ere van zijn muzikale helden: Droog Je Tranen, Suzanne, Ik Wil Je, Waar Is Hier de Nooduitgang en Ik Heb Je Lief passeren de revue - en plotseling is het feest. Als Jeroen afsluit met zijn grootste hit Jij Bent Zo, gaat het dak van de HMH eraf.

Hoewel ik gedurende het concert op Twitter zag verschijnen dat het geluid véél te hard stond - mensen waren zelfs eerder weggegaan -, en van een aantal liedjes slechts een enkeling de tekst helemaal kon meezingen (de echte fans stonden duidelijk vooraan), wist Jeroen mij van begin tot eind te boeien. Het is een showman, dat mag gezegd worden. Hoewel ik het van tevoren niet verwacht had, heb ik een topavond gehad. Wat kijk ik nu al uit naar mijn bezoekje aan De Toppers in Concert!