FOTO'S: Gouden Televizier-Ring Gala

Media door Anneke

De Oscars van ons kleine kikkerlandje, zo zou je het Gouden Televizier-Ring Gala kunnen noemen. Het was dan ook dringen geblazen op de rode loper van het Amsterdamse Carré. Kanshebbers en genodigden toonden zich aan de massaal aanwezige pers.

De 45e editie van het Gouden Televizier Gala in het Amsterdams Carré werd gepresenteerd door Chantal Janzen en was live te volgen bij de AVRO op Nederland 1. Tijdens deze jubileumeditie werd er teruggekeken in de historie en stonden we stil bij de vorige winnaars van deze prestigieuze prijs.
 
Speciaal voor de opening van het gala stonden de twee oud-Idols-finalisten Jim en Jamai voor het eerst weer samen op één podium sinds de finale van deze sterrenjacht. Beiden finalisten zijn nu zeer succesvol in de musicalwereld.

Elk jaar wordt er gekozen voor een medley van een bekende artiest. Vorig jaar was dat Michael Jackson, dit jaar was dat een medley van Lady Gaga. Bovendien staat het gala elk jaar stil bij tv-persoonlijkheden die het afgelopen jaar zijn overleden. Dit jaar was er een speciaal eerbetoon aan de pas overleden acteur Antonie Kamerling.
 
Voor het Gouden Televizier-Ring Gala zijn er geen genomineerden, maar is er een zogenaamde longlist. Deze lijst is opgebouwd op basis van kijkcijfers, waarderingen en adviezen van de diverse zenders. Het Nederlands publiek kon uit deze lijst stemmen op zijn favoriete kanshebbers.

And the winners are...
Gouden Televizier Ring-Award:  De TV Kantine
(Beste programma)

Zilveren Televizier Ster-Award: Yvon Jaspers 
(Beste presentatrice)

Zilveren Televizier Ster-Award: Jeroen van Koningsbrugge
(Beste presentator)

Talent Award: Jan Kooijman

Gouden Stuiver: Sesamstraat

Foto's: Harold Versteeg

Ben jij het eens met de uitslag?