Interview: Alex Gardner

Media door Anneke

De Schotse Alex Gardner is 19 jaar, komt uit Schotland maar heeft ook Frans, Zweeds en Italiaans bloed door zijn aderen stromen. Zijn muzikale invloeden zijn divers: van Michael Jackson tot Bob Marley en van Frank Sinatra tot Whitney Houston én de muziek van nu. Ze.nl mocht dit beginnende talent in Amsterdam een aantal vragen stellen.

Wat betekent Schotland voor je?
"Schotland is een prachtplek om te genieten van het leven. Ik ben er opgegroeid en voel me er thuis. Toch realiseerde ik me goed dat ik in Londen moest gaan wonen om het verder te schoppen in de muziek. Daarom ben ik op mijn 16e uit Schotland vertrokken, weg van mijn familie en mijn vrienden. Ik had maar een ding voor ogen: mijn grote droom achterna gaan."

Kom je uit een muzikaal gezin?
"Ik was altijd omgeven door muziek. Mijn moeder was een violiste, ze zat ik een orkest. Mijn broer daarentegen zat in een heavy metal band. Compleet het tegenovergestelde, haha. Zelf kreeg ik mijn eerste pianolessen toen ik vijf was, al had ik daar een jaar later geen zin meer in. Ik zag meer in de gitaar en schreef mijn eerste liedjes toen ik 12 was."

Wie zijn je grote voorbeelden?
"Dat zijn er heel wat, want ik heb een brede muzieksmaak. Ik hou van Michael Jackson, George Michael, Bob Marley, Elvis Presley maar ook van Amy Winehouse en Duffy. Wat film betreft ben ik een grote fan van Marlon Brando en James Dean."

Hoe klinkt je muziek?
"Als een combinatie van soul, pop en elektro. Ik maak gewoon muziek waarbij ik me goed voel en waar ik mijn hart en ziel in kwijt kan. Tot nu toe krijg ik veel positieve reacties over mijn muziek, zowel in Groot Brittannië als daarbuiten."

Met wie zou je graag samenwerken?
"Ik sta overal open voor, als het maar een spannende combinatie oplevert. Misschien wil ik wel met een rapper samenwerken. Waarom niet? Of met een zangeres, een klassiek duet zoals die vroeger vaak gemaakt werden. Dat lijkt me echt helemaal te gek. Jullie gaan nog heel veel van mij horen, let maar op."