Interview: Tim Douwsma

Media door Anneke

Kun je wat over je achtergrond vertellen?
"Ik kom uit Drachten, Friesland, en ben nu 22 jaar. Entertainen zit in mijn bloed. Ik vond het altijd al leuk om mensen te vermaken, daar kon ik echt van genieten. Toen ik 17 was, besloot ik om me volledig op een carrière in de Nederlandse showbizz te storten. Ik heb me toen ingeschreven voor een zang-, acteer- en presentatie-opleiding in Groningen. Daarnaast ben ik ook talentenjachten blijven aflopen."

Hoe ben je in So You Wanna Be A Popstar terechtgekomen?
"Ik had me gewoon ingeschreven en wilde kijken tot hoever ik zou komen. Uiteindelijk heb ik het tot de vijfde plek geschopt. Dat vond ik best een mooie prestatie. Daarna ben ik keihard verder gegaan met m'n carrière. Mijn eerste single Wil Je Bij Me Blijven Slapen behaalde een 18e plaats in de Nederlandse single charts."

Behalve zingen acteer je toch ook regelmatig?
"Jazeker! Ik had een gastrol in GTST en was te zien in de bioscoopfilm De Hel van '63, een bescheiden rol weliswaar, maar ik kijk er wel met veel plezier op terug. Omdat ik zelf een echte Fries ben, was het natuurlijk heel erg leuk om in een film over de Elfstedentocht te spelen."

Wat herinner je nog het meest van die film?
"Hoe koud het was... We hebben de film opgenomen in Letland en daar is het 15 tot 18 graden onder nul. En daar sta je dan met een klein truitje aan in the middle of nowhere. Ik vond het heel spannend om te doen, vooral omdat ik nog helemaal geen ervaring met film had. Wat ik er vooral van geleerd heb, is dat je bij het filmen veel moet wachten en vooral heel veel geduld moet hebben. Ook hoe je moet omgaan met camera's, want dat is natuurlijk een hele ervaring."

Wat ga je nu vooral doen: acteren of zingen?
"Dat laatste. Ik wil me voornamelijk op mijn zangcarrière gaan richten. Acteren én presenteren - want dat heb ik onder meer gedaan bij Life & Cooking van Carlo en Irene - vind ik erg leuk om te doen, maar zingen vind ik toch wel het allerleukste. Ik vind het contact met je publiek geweldig, vooral als ik al die juichende mensen met al hun lachende gezichten zie."

Wat mogen we allemaal van je verwachten?
"Ik heb nu een platencontract bij CNR Music. De eerste single is Je bent De Hemel en die gaat heel erg goed. Ook hoop ik snel een album op te kunnen nemen. We hebben daar al een hele hoop liedjes voor klaar liggen. En verder? Het is mijn grote droom om Ahoy uit te verkopen, dus wie weet gaat dat nog eens gebeuren. Ik ben er klaar voor om in 2010 te knallen!"

Nieuwsgierig? Bekijk en luister Tims single Jij Bent De Hemel dan snel!