Vervolg: 10 sites tegen verveling

Media door Sara

1. Flash je fris!
Verveel je je zo ontzettend dat je je hersenkrachten eigenlijk al hebt uitgeschakeld en tot niet veel anders in staat bent dan je muis een beetje heen en weer bewegen? Dan kan je natuurlijk opstaan en een frisse neus halen om terug op de wereld te komen, maar je kan je ook eindeloos vermaken met deze leuke flash-site.

2. Koelkastpoëzie
Koelkastpoëzie op internet. Maak gedichtjes met losse woorden, gevonden op Twitter.

3. Historische foto's 
Voor als je toe bent aan wat breinvoedsel: Iconic Photos. Een zeer interessante website over historische foto's en hun verhaal. Met zoveel foto's dat er voor ieder wat wils op te vinden is!

4. Sadistische humor 
Lichtelijk lugubere humor, maar ergens ook ontzettend schattig: de zelfmoordpogingen van een lief schattig konijntje. Ook verkrijgbaar in scheurkalendervorm bij De Slegte (tip ;)).

5. Wanneer moet je iemand nou echt dumpen? 
Twee geestige bloggers die beschrijven wat 'dealbreakers' zijn, oftewel absolute no-no's binnen relaties. Heerlijk om te lezen, en al helemaal na een break-up.

6. Wist je dat?
'Wist je dat?'- feitjes in kleutertekening-vorm. Schattig en leerzaam tegelijkertijd.

7. De grote make-over! 
Op deze site kan je een foto van jezelf uploaden en jezelf een volledige make-over geven. Leuk voor als je toe bent aan een nieuw kapsel en wil weten wat je staat, maar ook leuk om te doen op zeer regenachtige verveeldagen. Of als je jezelf eens een keer een gothic-look aan wil meten zonder daarvoor meteen je eyelinervoorraad te plunderen.

8. Leuke tips met tekeningen... 
Keri Smith is een Amerikaanse kunstenares die je misschien wel kent van haar boek Wreck This Journal. Met een recept voor een meidenavondje in je eentje en een draagbare boom ben je zo van je verveling af.

9. De origami-kraamvogel
Hoe vouw je een origami-kraamvogel? Sander legt het uit.

10. Digitaal je eigen handschrift 
Vergt wat energie, maar dan heb je ook wat: scan je eigen handschrift in en laat er een echt digitaal lettertype van maken. Bestond dit maar toen ik in de jaren '90 nog wel eens strafregels moest schrijven...

Als je niks te doen hebt, kun je natuurlijk ook een leuke quiz spelen. Op QuizChamps.nl speel je realtime tegen échte tegenstanders. De site bevat duizenden quizvragen over o.a. showbizz, actualiteiten en topografie.


P.S.: Deel 1 van de sites tegen verveling vind je HIER!