Judith Visser - Oversteken

Media door Aefke

Het derde boek van Judith Visser heb ik letterlijk stuk gelezen. Ik kon me niet voorstellen dat de schrijfster mij opnieuw zou imponeren met haar vierde boek. Het onverwachte gebeurde. En hoe!

Stel je voor: je ligt naast je geliefde in bed, je draait je naar hem toe en hij is dood. De nachtmerrie van iedereen! Het is knap hoe Judith Visser het doet, maar je leeft als snel met Tender mee, die al zo jong en veel te snel haar geliefde moet missen. Het verdriet om haar Matt beschrijft Judith zo intens en gevoelig, zodat iedere lezer wel even een traantje wegpinkt.

Tender zondert zich af. Ze heeft nauwelijks contact meer met de buitenwereld. Het verdriet is te groot en te veel voor haar alleen. Het liefst ligt ze met haar dekbed over het hoofd om te slapen. Niet alleen omdat ze de grote, boze buitenwereld niet aankan. Ze ontmoet namelijk Matt in haar dromen en wil daarom het liefst niet wakker zijn. Ze slaat er behoorlijk in door. Tender begint dingen te zien en te beleven die niet stroken met de werkelijkheid. Als lezer word je zo in het verhaal meegetrokken dat je af en toe je ogen wilt dichtknijpen. Judith schrijft spannend en filmisch.

Het zou jammer zijn om meer over dit boek te vertellen. Het plot is namelijk zo onverwacht en briljant, dat ieder woord wat ik erover schrijf, teveel kan zijn.

Oversteken is een boek dat bij niemand in de kast mag verstoffen, maar gelezen moet worden en van hand tot hand moet gaan. Het is zowel een boek voor de doorgewinterde lezer als voor iemand die niet veel met lezen heeft. Ik zat in ieder geval sidderend en bloednieuwsgierig op het puntje van mijn stoel!

Lees ook het interview dat Ze.nl eerder met Judith had!

Oversteken
Judith Visser

EAN: 9022552241
Prijs: 18,95 Euro