Jeff Kinney - Het leven van een Loser

Media door Maresa

Het leven van een Loser is een rijk geïllustreerd boek dat je in één ruk uitleest. Door de grote letters en de vele cartoons (voorzien van leuk commentaar) heb je er bovendien weinig tijd voor nodig. Jeff Kinney heeft met Het leven van een Loser naar mijn idee een jongensboek geschreven voor moeilijke lezers: simpel, duidelijk en vlot.

Hoofdpersoon Bram is inderdaad, zoals de achterkant al zegt, een echte anti-held. De vaak egoïstische puber kan in het boek niet altijd op mijn sympathie rekenen. Wat ik vooral miste, was een écht verhaal. De gebeurtenissen in het boek zijn vaak grappig en soms enigszins spannend, maar ik sloeg het boek dicht met het idee dat ik op één derde van het verhaal zat. Van een happy end is ook nauwelijks sprake.
 
Wil je een simpel boek dat je zo uitleest? Zoek je een boek voor je (nog net niet) puberende neefje, zoontje of buurjongen? Dan is Het leven van een Loser een uitstekende keuze. Niet gelet op de vertaalfouten hier en daar kun je hem prima cadeau doen of heb je er zelf zo'n dertig minuten plezier van.

Leuk extraatje: bij het boek hoort de website hetlevenvaneenloser.nl. Hier kun je als lezer commentaar geven op het verhaal, je inschrijven voor de nieuwsbief, binnenkort meedoen aan een prijsvraag en door de auteur geïllustreerde e-cards versturen.

Eindoordeel: een slap verhaal, maar wel vermakelijk.

Het leven van een Loser
Jeff Kinney
ISBN: 9026125690
Prijs: 13,95
Uitgeverij: De Fontein