CD: Vanessa Williams - The Real Thing

Media door Paulien

Al meer dan 25 jaar geleden hoorde de wereld voor het eerst van Vanessa Williams. Ze werd gekroond tot de eerste donkere Miss America! Toen er echter naaktfoto's uit de oude doos boven water kwamen via een assistent van een fotograaf en zonder haar toestemming in het tijdschrift Penthouse verschenen, moest zij haar kroontje weer inleveren en verloor ze haar welverdiende titel. Een niet zo denderende start van haar carrière....

Vanessa stapte echter al snel over het schandaal heen en enkele jaren later (in 1988) bracht ze haar eerste r&b-album uit, genaamd The Right Stuff. Hierna volgden nog vele andere studioalbums, waar onder andere de hits Save the Best for Last en Colors of the Wind uitrolden. Vanessa, moeder van vier kinderen, is niet alleen een muzikaal talent. Ook is ze een gevierd actrice en speelde ze in vele televisieseries, films en op Broadway. Momenteel kunnen we haar bewonderen als de gemene en egocentrische Wilhelmina Slater in de televisieserie Ugly Betty.

Tussen al haar bezigheden door heeft ze tijd gevonden om haar laatste album op te nemen, genaamd The Real Thing. Het album staat vol met liefdesliedjes, zoals we van Vanessa Williams gewend zijn. Allen zijn overgoten met een jazzy, Braziliaans tintje. Een cd voor elke bui, perfect om als achtergrondmuziekje op te zetten bij een diner met vrienden of op vakantie!

Williams vertelt in een recent interview: "Het is zo grappig, ik heb op dit moment in mijn carrière hele verschillende fans; van jonge meiden die Ugly Betty kijken die niet eens wisten dat ik ook kon zingen tot aan dames op leeftijd die me nog kennen van vroeger. Omdat ik op tv momenteel een slechterik speel, was het heerlijk om me daarnaast op dit rustgevende liefdesalbum te storten! Ik heb vroeger, geïnspireerd door mijn vader die muziekleraar was, altijd graag geluisterd naar Latijns-Amerikaanse muziek en naar jazz en dat is ook de richting waar ik met dit album op wilde gaan. Inmiddels ben ik 46 jaar, dus ik heb daarnaast genoeg herinneringen en verhalen te vertellen over de liefde!"

Het laatste album van Vanessa is een fijne, zomerse cd geworden. Vanessa did what she does best: vol overgave mooie liefdesliedjes zingen!

The Real Thing
Vanessa Williams

EAN: 0888072308169
Prijs: 19,99