DVD: Samantha Who? - seizoen 1

Media door Paulien

Waar het over gaat...
Samantha (gespeeld door Christina Applegate uit Married With Children) weet zelfs haar eigen naam niet meer. Laat staan dat ze de mensen kent die aan haar bed staan als ze ontwaakt uit haar coma, namelijk haar eigen ouders (Jean Smart en Kevin Dunn) en goede vriendin Dena (Melissa McCarthy, bekend van Gilmore Girls). De dag dat Samantha uit het ziekenhuis wordt ontslagen, komt ze tot de ontdekking dat ze een vriend heeft, genaamd Todd (Barry Watson). Hopend op een oude herinnering, probeert ze deze voor haar onbekende man te kussen, maar tevergeefs... Samantha ontdekt steeds meer over haar turbulente verleden, haar gênante ervaringen en haar egocentrische karakter.

Wat kan ik verwachten
De personages zijn ieder op hun eigen manier erg komisch. Samantha kent Dena al sinds de basisschool. Ze doet veel moeite om het Samantha naar de zin te maken. Maar ze verliest zichzelf daarbij volledig uit het oog ("When is it ever Dena-time?"). Samantha's werkvriendin Andrea (een geweldige rol van Jennifer Esposito), die een gewiekste advocate is, is niet vies van een drankje, mensen onderuit halen ("Dinner tomorrow night? Ok, but wear something... else!") en ze wil Samantha het liefst zo snel mogelijk weer omtoveren tot haar partner-in-crime tijdens het uitgaan, of Samantha het daar nou mee eens is of niet. Naast haar eigenaardige ouders zoekt Samantha ook steun bij Todd, haar vriendje, en bij Frank, de portier. Haar ontdekkingstocht gaat echter niet van een leien dakje. Zo is het ontdekken van haar lievelingsijssmaak een stuk simpeler op te lossen (gewoon alles proeven) dan het moment waarop een vreemde man op haar stoep staat om haar ten huwelijk te vragen...

Conclusie
Samantha Who? is sterk geschreven en de grappen zijn leuk uitgewerkt. Let goed op de teksten, vooral op die van Samantha's vriendin Andrea. Soms zijn het doordenkertjes, maar o-zo grappig en goed verzonnen. Elke aflevering komt Samantha weer voor onverwachte inzichten en kennis te staan over zichzelf en haar omgeving, die zij op de meestal op wat onlogische, maar wel geloofwaardige manieren probeert op te lossen. Samantha Who? is een frisse, snelle comedyserie over een jonge vrouw die op zoek is naar haar zichzelf. De grootste mysteries uit haar leven zijn na twee afleveringen al boven water, maar de overige dertien afleveringen zijn zeker ook de moeite waard!

Samantha Who? - seizoen 1
Regie: Lee Shallat Chemel
EAN: 8717418205157
Prijs: 22,99