DVD: Family Ties

Media door Susanne

Steven en Elyse Keaton zijn twee hippies die in de jaren '60 met elkaar zijn getrouwd. Samen krijgen ze drie kinderen: de kleine en bijdehante Jennifer, de mooie en jongensgekke Mallory en Alex, die republikeinse opvattingen heeft waar zijn ouders het niet mee eens zijn. Vader en moeder Keaton hadden altijd het plan hun idealen en standpunten op hun kinderen over te brengen, maar bij hun zoon lukt dat niet. Hij gaat zijn eigen weg en wil niets weten van de opvattingen van zijn ouders. Hij is fan van president Ronald Reagan en draagt altijd een overhemd met stropdas.

Eigenlijk was Michael J. Fox niet eens uitgekozen voor de rol, maar acteur Matthew Broderick (bekend van Fernis Bueller's Day Off, Godzilla en War Games) sloeg de rol af. Gelukkig maar, want Michael won met Family Ties drie Emmy Awards en een Golden Globe. En daar mag hij trots op zijn.

Het leukste aan de serie is de onschuld. Je moet bedenken dat de eighties roerige jaren zijn geweest, en deze serie haakt daar goed op in met de onderwerpen die in de afleveringen voorkomen. Toch is het een plezier om naar te kijken. Het is niet te serieus, ook al worden serieuzere onderwerpen niet geschuwd. Er wordt veel gelachen en elke aflevering heeft een happy end. Als extraatje heeft Tom Hanks ook een klein rolletje in de serie. Leuk om naar te kijken dus!

Family Ties
Regie: Sam Weisman
EAN: 8715664062852 
Prijs: 16,99