Review: Duplicity

Media door Saskia

Dubbelzinnigheid
De twee spionnen ontmoeten elkaar jaren later weer als ze 'werken' voor twee concurrerende farmaceutische concerns. Beiden jagen ze op een nog niet onthulde 'formule' die heel veel geld gaat opleveren. Ray (Clive Owen) en Claire (Julia Roberts) voelen zich vanaf het begin enorm tot elkaar aangetrokken en hebben in het geheim een relatie. Ze ondervinden echter in Duplicity dat bedrijfsspionage niet veel verschilt van het 'echte' werk en zijn dus ook vreselijk onzeker of ze elkaar wel kunnen vertrouwen. En dat levert veel gepassioneerde scènes op!

Plotwendingen en flashbacks
Langzaam maar zeker onthult regisseur Tony Gilroy lagen van de geschiedenis van Ray en Claire, waar door je begrijpt dat sommige dingen die je eerder zag in scène zijn gezet en andere dingen in een totaal andere context zijn gebeurd dan je eigenlijk dacht. Duplicity is een film die je van begin af aan in haar greep houdt. Het is een wervelwind van plotwendingen, flashbacks, fast forwards en goede dialogen die je constant op het puntje van je stoel houden. De passie tussen Clive en Julia spettert in bijna elke scène van het scherm en het einde... dat is minstens even onverwacht en verrassend als briljant!

Zorg dat je met een lege blaas de zaal in gaat, want als je ook maar 2 minuten van dit 2 uur durende meesterwerk mist, is het verhaal niet meer te volgen! Echt een aanrader!

Duplicity is sinds 28 mei te zien in de Nederlandse bioscopen.