DVD: War, Inc.

Media door Chantal

Hun plannen waren ambitieus. De makers van War, Inc. wilden een poging doen om het Amerikaanse bedrijfsleven, dat veelal als verantwoordelijk wordt gezien voor de oorlog in Irak, op de hak te nemen. Niet zomaar een onderwerp dus, en een grote opgave om goed weer te geven, zeker in combinatie met de zwarte humor die de acteurs proberen over te brengen.

Helaas is het door die combinatie dat ze de mist in gaan. CIA-agent Brand Hauser (John Cusack) krijgt van de Amerikaanse ex-vicepresident de opdracht om de Turaqistaanse minister van Olie uit de weg te ruimen, omdat hij een pijplijn door zijn eigen land wil aanleggen. Tijdens zijn periode in dit verzonnen land krijgt hij gezelschap van journalist Natalie Hegalhuzen (Marisa Tomei) en de Oosterse Britney-kopie Yonica Babyyeah (Hilary Duff). Terwijl Brand vooral druk bezig is met het verwerken van zijn verleden, moet hij zich, om de klus te kunnen klaren, tegelijkertijd ook voordoen als de organisator van een handelsbeurs. Om zijn dekmantel te beschermen moet hij daarbovenop ook nog eens een bruiloft voor Yonica organiseren en de bemoeizuchtige journaliste in het gareel zien te houden.

John Cusack, hoofdrolspeler, scriptschrijver en producer van de film, speelt zijn rol best aardig, maar probeert op een zeer krampachtige manier grappig over te komen. En met hem elk ander personage in War, Inc. Het verhaal is voorspelbaar en de grappen zijn zó slecht dat er niet eens één kleine glimlach op mijn gezicht verscheen. Elke grap is er één die je al honderd keer eerder hebt gehoord en op de een of andere manier komen ze niet goed uit de verf. Er zit geen enkele chemie in de film. Niets klopt, niets gebeurt op het goede moment en niets is leuk om naar te kijken.

Het is vreselijk om toe te moeten geven, maar eigenlijk is Hilary Duff nog het minst vreselijke aan War, Inc. Eigenlijk zegt dat al meer dan genoeg over het niveau van de film. Doe jezelf een lol en hou deze dvd zo ver mogelijk uit je buurt.

War Inc.
Regie: Joshua Seftel
EAN: 8715664062647
Prijs: 12,99