DVD: Wit Licht Live

Media door Marieke_B

Voor al die fans die misgrepen in de strijd om een concertkaartje of voor mensen die het simpelweg te duur vonden om zelf aanwezig te zijn bij één van de Wit Licht-concerten die zanger Marco Borsato in oktober in de Arnhemse Gelredome gaf: de dvd van de concertregistratie is nu uit.

Marco en succes
De naam 'Marco Borsato' staat gelijk aan het woord 'succes'. Alles wat deze rasartiest aanraakt, verandert automatisch in goud. Het Nederlandse publiek heeft hem omarmd en kan geen genoeg van hem krijgen. Hoeveel goede en leuke (jonge) vaderlandse zangers er tegenwoordig ook opstaan: Marco blijft volgens iedereen gewoon de beste zanger van ons land en is niet van zijn troon te stoten. Geen wonder dat de concertreeks Wit Licht binnen no time uitverkocht was en Marco avond aan avond in een bomvol stadion stond op te treden.

Wit Licht Live
Marco slaagde erin om zo'n groots en commercieel spektakel op sommige momenten heel klein en intiem te doen lijken. Hij trakteerde het publiek op zijn nieuwste nummers Dochters, Stop De Tijd en Wit Licht, afkomstig van het bijbehorende album Wit Licht, maar gelukkig bleven - tot groot genoegen van de in het wit uitgedoste fans - ook zijn allergrootste hits niet uit. Onder andere De Waarheid, Waarom Nou Jij, Ik Leef Niet Meer Voor Jou en Vrij Zijn werden dolenthousiast ontvangen en luidkeels meegezongen.

Zoals we van Marco gewend zijn, was ook aan het podium veel werk besteed en werd hij weer begeleid door zijn vaste band en achtergrondzangers. Voeg daar een spectaculaire lichtshow aan toe plus mooi camerawerk en je waant je bijna tussen het uitzinnige publiek. Zeker als je een goede surround-set hebt, is het zaak om het geluid flink omhoog te draaien en gewoon heerlijk mee te zingen met Marco. Wat een dijk van een stem heeft deze man, geen valse noot te bekennen, en wat een entertainer. Niet bang om zijn eigen emoties te tonen en zich altijd voor 100% gevend: dat is Marco Borsato.

Hebben!
De dvd van het concert Wit Licht is een absolute aanwinst voor je (muziek)dvd-collectie. Hij is ook voor diverse doeleinden bruikbaar: zittend op de bank met een wijntje en volledig opgaan in het concert, of 'm opzetten als achtergrondmuziek bij de huishoudelijke taken.

Marco Borsato raakt iedereen. Hij heeft het wéér geflikt...

Wit Licht Live (met live cd)
Marco Borsato
EAN: 0602517981973
Prijs: 22,99