Masterlijk studeren

Werk & studie door Redactie Ze.nl

En waar kun je je beter oriënteren, dan op de Sp!ts Nobiles Masterbeurs? Deze beurs wordt gehouden op vrijdag 27 en zaterdag 28 februari. Alle Nederlandse en een groot aantal buitenlandse scholen presenteren op die dagen hun masteropleidingen.
 
Een masteropleiding is trouwens een één- of tweejarige opleiding volgens de Bachelor-Master (Ba-Ma) structuur. De mastergraad is vergelijkbaar met de oude Nederlandse titels Ingenieur, Doctorandus of Meester. Het grote verschil met de vroegere titels, is dat de master internationaal erkend en hérkend wordt.

Het klinkt allemaal heel ambitieus en dat is het natuurlijk ook wel een beetje. Toch hoef je geen nerd of studiebol te zijn om te kiezen voor een masteropleiding. Wist je bijvoorbeeld dat er een master is in willekeurig welke taal? Zo kun je een vervolgopleiding doen in de Nederlandse, Spaanse, maar ook in de Slavische talen. Of kies voor een vervolgopleiding Kunst, Cultuur en Media. Voor bèta's zijn er ook genoeg mogelijkheden. Lijkt de titel 'Master of Science Materials Science & Engineering' jou wel wat? Rechten, tandheelkunde, psychologie, pedagogiek of wijsbegeerte. Het is allemaal mogelijk.

Op de Sp!ts Nobiles Masterbeurs kun je je twee dagen lang laten voorlichten over alles wat mogelijk is. En geloof me, dat is veel! Naast het uitgebreide aanbod van masters op de beursvloer zijn er ook nog Masterclasses die je specifieker kennis laten maken met de scholen en opleidingen.

Enthousiast geworden? Op vrijdag 27 en zaterdag 28 februari kun je in de Jaarbeurs Utrecht terecht.

Praktisch
Wat
: Sp!ts Nobiles Masterbeurs
Wanneer: Vrijdag 27 & zaterdag 28 februari 2009
Openingstijden: Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
Waar: Jaarbeurs Utrecht, hal 1
Voor wie: De beurs wordt georganiseerd voor hbo- en wo-bachelorstudenten.
Toegang: De entree is na voorregistratie gratis, mits je kunt aantonen dat je studeert. Bezoekers die niet tot de doelgroep behoren dienen een toegangsbedrag van 15,- te betalen.
Bijzonderheden: Tegelijkertijd vindt ook het Sp!ts Nobiles Careerevent plaats.
 
Meer masters?
master.startpagina
masteropleidingen