DVD: Sisterhood o/t Traveling Pants 2

Media door Marieke_B

Het is mij nog altijd een raadsel waarom deel 1 en 2 in Nederland nooit in de bioscoop zijn verschenen. Degenen die (meestal via via) achter het bestaan van deze heerlijk girly movies komen, zijn helemaal lyrisch na het kijken ervan. Als je je dan ook bedenkt dat de films gebaseerd zijn op een hele boekenreeks, is het niet gek om te hopen op meer delen!

The Sisterhood
Het verhaal start met vier meiden, hartsvriendinnen vanaf het moment dat ze uit hun moeders buik kwamen, die het een zomer lang zonder elkaar moeten stellen. In een tweedehands zaakje vinden ze een jeans die hen op wonderbaarlijke wijze alle vier blijkt te passen. Ze besluiten de broek de hele zomer lang rond te sturen; iedereen mag hem een week hebben en moet hem daarna weer doorgeven. Zo zou de broek geluk brengen!

Het grote succes van de films komt met name door de bekende hoofdrolspeelsters, die reeds naam hebben gemaakt door rollen in succesvolle vrouwenseries en door velen ontzettend geliefd zijn. Blake Lively (Gossip Girl) speelt Bridget, Alexis Bledel (Gilmore Girls) neemt de rol van Lena op zich, America Ferrera (Ugly Betty) is Carmen en Amber Tamblyn (Joan of Arcadia) speelt Tibby. Ontzettend verschillende meiden die een warme vriendschap hebben en dat ook echt uitstralen.

Het vervolg...
In deel 2 zijn we een paar jaar verder en volgen we de dames tijdens hun laatste schooljaar en een zomer vol avontuur. Bridget reist af naar een archeologische vindplaats in Turkije. Carmen stort zich in de hectische, creatieve wereld achter de schermen van een theaterfestival in Vermont. Voor Lena brengt de kunstacademie in Rhode Island een nieuwe liefde en oud hartzeer. En in de Big Apple zet Tibby een grote stap vooruit in haar relatie met Brian. Liefde, een lach en een traan, en die ene speciale spijkerbroek die de meiden er steeds doorheen sleept, zelfs als ze het even niet meer zien zitten!

En?
Net als van deel 1 geeft ook dit vervolg je zo'n ultiem goed gevoel. Die meiden zijn zo lief en zo leuk voor elkaar, oprechte vriendschap die ieder meisje zou moeten hebben! Allevier zijn ze even prachtig en maken ze dingen mee die voor ons dames ontzettend herkenbaar zijn. De film is wel wat lang, maar persoonlijk vond ik dat helemaal niet erg; fijne films kunnen me niet lang genoeg duren. Mijn vraag is alleen: wanneer komt deel 3? :)

The Sisterhood of the Traveling Pants 2
Regie: Sanaa Hamri
EAN: 5051888000335
Prijs: 19,99