Review: Make it Happen

Media door Redactie Ze.nl

Dansfilms zijn immens populair. Denk maar aan Dirty Dancing, Honey, Save the Last Dance en Step Up. Make it Happen is de nieuwste aanwinst en volgt in principe het concept van Save the Last Dance. Meisje gaat naar de grote stad om haar droom waar te maken, ze komt in een geheel andere wereld terecht en uiteindelijk komt alles goed. Dit standaardverhaal wordt in veel films gebruikt, wat natuurlijk niet betekent dat die films bij voorbaat slecht zijn.

Make it Happen moet het vooral hebben van de dansscènes. Die zitten namelijk ontzettend veel in de film, ze zijn vaak spectaculair en heel goed. De verhaallijn? Flinterdun, saai en voorspelbaar. De acteerkwaliteiten zijn niet erg goed (op die van hoofdrolspeelster Mary Elizabeth Winstead na), het verhaal heeft geen diepgang en de karakters worden totaal niet uitgewerkt. Maar dat hoeft ook niet, het is een dansfilm.

Dus, houd je van bovengenoemde dansfilms, dan is Make it Happen zeker een vermakelijke film met aparte dansstijlen en goede muziek. Maar voor de verhaallijn hoef je het echt niet te doen.

Make it Happen is vanaf 5 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.