Simone van der Vlugt - Herfstlied

Media door Marieke_B

Na een ontzettend succesvol debuut met De reünie en daarna Schaduwzuster, Het laatste offer en Blauw water, is Simone van der Vlugt niet meer uit de boekenkasten weg te denken. Haar boeken, met altijd een sterke vrouw in de hoofdrol, lezen als een trein en zijn ontzettend spannend. Het nieuwe Herfstlied had dus hooggespannen verwachtingen waar te maken!

Het verhaal
Nadine is een jonge weduwe die als journaliste bij de cultuurpagina van het Leidsch Dagblad werkt. De baan bezorgt haar een vast inkomen naast de droom die ze eigenlijk nastreeft: het schrijven van een eigen boek. Van jongs af aan is ze hier al mee bezig en ondanks vele afwijzingen zet ze toch door. Als ze eindelijk een uitgever vindt die wel wat in haar boek ziet, wordt er in de stad een jonge vrouw vermoord. Nadines collega's bij de krant zitten er bovenop en daardoor wordt ze er zelf ook steeds meer bij betrokken. Als het privé dan niet helemaal lekker loopt -relaties lijken steeds maar stuk te lopen- en de vermoorde vrouw ook nog eens op Nadine blijkt te lijken, beseft ze dat het allemaal geen toeval meer is. Zij en haar 16-jarige dochter Mariëlle lopen gevaar, vooral omdat de moordenaar meer slachtoffers maakt... die allemaal in Nadines omgeving verkeren.

En?
Herfstlied is weer een vertrouwde 'Van der Vlugt'. Lekkere vlotte schrijfstijl, niet te moeilijk en tot aan het einde blijft het spannend. De verhaallijnen worden eerst duidelijk uiteen gezet in een romanachtige stijl, waarna vervolgens de spanning kan toeslaan. In dit boek blijft tot het einde de vraag: wie heeft het gedaan?!

De opbouw van het boek is bijzonder: het vertellen van het verhaal wordt regelmatig onderbroken door en afgewisseld met gedachtespinsels van de moordenaar. Een kijkje in dat hoofd doet je al snel realiseren dat dit een gestoorde, obsessieve persoon is, maar de identiteit van deze dader wordt tot het laatste moment geheim gehouden. Dit zorgt ervoor dat je niet kunt stoppen met lezen tot je erachter bent wie voor deze chaos en spanning in Nadines leven zorgt.

Ik ben groot fan van Simone en heb al haar boeken in mijn kast staan. Vriendinnetjes kunnen zich vast voorbereiden op hun verjaardagen: dit boek geef ik graag kado! ;)

Herfstlied
Simone van der Vlugt

ISBN: 9041412921
Prijs: 19,95
Uitgeverij: Anthos