CD: Daniel Powter - Under the Radar

Media door Martine

Harde aanpak
Zijn succesvolle debuutalbum Daniel Powter, met daarop de gigantische hit Bad Day, is alweer drie jaar oud. Tijd voor wat nieuws. Under the Radar is, met hulp van Linda Perry (bekend als zangeres van 4 Non Blondes,  producer en songwriter van onder andere Pink, Christina Aguilera en Gwen Stefani), het resultaat van bloed, zweet en tranen. "Er was frustratie, omdat Linda zoveel van mij eiste als songwriter en artiest. Als je muziek wil maken met haar, moet je leren hoe je 'ass-kicking' kunt gebruiken om verder te komen. Haar harde aanpak heeft mij echt geholpen."

Best of Daniel?
De kick off van het album is Best of Me. Een gevoelige ballad die direct de toon zet voor de rest van het album: vol ballads waarin de piano de boventoon voert en waarop Powter met zijn kenmerkende kopstem zijn stempel drukt. Next Plane Home is waarschijnlijk dankzij het catchy piano-deuntje de eerste single geworden en is, samen met My So Called Life, een van de weinige nummers met pit. Dat het succes van de single is uitgebleven, is echter niet vreemd. Het is een lekker popliedje, maar daar is ook alles mee gezegd.

Linda Perry...
... heeft niet alleen meegeschreven en geproduceerd: ze laat ook van zich horen in Am I Still the One?, waarin ze de backing vocals zingt. Het lekker aanzwellende volume maakt dit nummer tot een verademing tussen de andere, softere songs.

Al met al is Under the Radar vooral veel van hetzelfde. Geen ramp als de timide stijl en Daniels stem je aanspreken, maar een knaller is het album niet. Hooguit een aanrader indien random gemixt met 300 andere nummers op je mp3-speler of als achtergrondmuziek.

Under the Rader
Daniel Powter
EAN: 0093624984269
Prijs: 17,99 euro