Neerlands trots: Alain en Leaf

Media door Saar

Van producer tot artiest
We kennen hem onder andere van het duet met zijn vader, Father and Friend, het Nederlandstalige nummer Heerlijk en de love-song This ain't gonna work. Alain, inmiddels 28 jaar, won onlangs 3FM Awards in de rubrieken beste zanger en beste nieuwkomer. Daarnaast werd het nummer Father and Friend de beste single bevonden. In zijn prijzenkast prijken verder een gouden harp en een gouden plaat. Alain is al jaren actief in de Nederlandse muziekindustrie. Zijn echte succes begon echter pas met het uitbrengen van zijn album Live it out. Hiervan zijn ondertussen al zo´n honderdduizend exemplaren over de toonbank gegaan. Alain heeft eind juni een contract getekend bij Warner Music. Nog voor de kerst zal Neerlands trots zijn eerste single uitbrengen in de UK. Vervolgens is de rest van Europa en de Verenigde Staten aan de beurt om de soul van Mr.Clark te beluisteren. Ondertussen kunnen wij alvast genieten van zijn gastoptredens tijdens Symphonica in Rosso waar Alain naast Lionel Richie de sterren van de hemel zal zingen.

Wist je dat:
Alain als producer onder anderen werkzaam was voor Ali B., Gordon, Soulvation, Jamai en Bas Ragas? Of dat hij het debuutalbum van Boris produceerde? Ook schreef en produceerde hij het nummer V*kkenvuller. (Een Nederlandstalige bewerking van de hit Fuck it (I don't want you back) van Eamon, welke werd ingezongen door Simon en in 2004 een top 10 hit scoorde in de Top 40. Ze vraagt zich af wat Live it out nog meer te bieden heeft naast de hits Father and Friend, This ain't gonna work en de meest recente single Blow me away. Het antwoord? Een heerlijke plaat vol afwisseling: diepe teksten, soul, funk en prachtige lovesongs. Wij verklappen niets, laat je (blij) verrassen!

Ze.nl heeft deze fijne vent geïnterviewd, klik hier om het interview te lezen!

Van popronde tot superclip
Leaf is in september 2005 opgericht door een groepje studenten aan de Rockacademie. Ze spelen akoestische popnummers en waren erg succesvol bij de Popronde 2006. In het voorjaar van 2007 won de band de Telegraaf Talentenjacht. Leaf bestaat naast zangeres Annemarie Brohm uit Tinus Konijnenburg, Ocker Gevaerts, Joni Scholten en Jeroen Blumers. Het album Life's a beach werd in eigen beheer uitgebracht en zeer goed ontvangen. Nadat Leaf een platencontract in de wacht sleepte, is op 16 november 2007 een vernieuwde versie van Life's a Beach uitgebracht. In oktober 2007 scoorde de band een top 10 hit in de top 40 met het nummer Wonderwoman. (Why's my Life so Boring) Het nummer werd erg bekend doordat het vaak gebruikt werd in het cabaretprogramma Koefnoen. Dat het leven echt feestje op het strand is, blijkt wel uit de successen die de band tot dusver gekend heeft. Zo ontvingen ze onlangs De schaal van Rigter, een teken dat de single Wonderwoman de meest gedraaide Nederlandse plaat op 3FM van het afgelopen jaar is!

Wist je dat:
Leaf de meest geboekte festivalband van 2008 is en er sinds kort een nieuwe editie, met de bijpassende titel Festival edition, van hun debuutalbum te koop is? Of dat Leaf op 30 augustus op het Beatstad Festival 2008 op zal treden, naast Live, Within Temptation, de Dijk en All Missing Pieces op het Malieveld in Den Haag en dat Leaf bij de Duitse radiozender SWR3 als hittip opgenomen is in de charts? Wie weet zijn de nummers New song, Motherfucker en Wonderwoman binnenkort ook bij onze buren te beluisteren!

Bol er snel op los om te ontdekken wat Leaf nog meer in zijn mars heeft. Schep maar vast een bak zand leeg in je woonkamer, dit wordt een feestje met cocktails en marshmallows!

Live It Out
Alain Clark
EAN: 8717774660744
Prijs: 19,99 euro

Life's A Beach
Leaf
EAN: 8717774660409
Prijs: 16,99 euro