CD: 100x Soul!

Media door Saar

Ben je Soul-fanaat in hart en nieren maar weet je eigenlijk niet zo goed waar te beginnen? 100x Soul biedt dé oplossing. Wie houdt er nu niet van compilatie-cd's? Geen gehannes of gezoek: laat deze heerlijke verzamelbox je verrassen. Alles wat er van jou verwacht wordt is dat jij je overgeeft aan de zomerse klanken en lekker achterover leunt.

Soul, wat is dat? Waar ligt de oorsprong van deze stroming eigenlijk? Oorspronkelijk is Soul de naam voor een muziekstijl die ontstaan is uit rhythm and blues en gospelmuziek. Het kwam allereerst op onder de Afro-Amerikaanse bevolking in het zuiden van de Verenigde Staten in de jaren vijftig en zestig. De eerste opnamen van Ray Charles, James Brown (The Godfather of Soul) en Sam Cook worden wel gezien als het begin van de Soul-stroming. Vaak figureert een enkele zanger of zangeres gesteund door een traditionele  band met ritmesectie en koperblazers.

Wist je dat..
- De term Soul zou staan voor Sound Of United Love?
- De term ook vaak word gebruikt als algemene naam voor Afro-Amerikaanse muziek?
- Soul wel gezien wordt als 'De vader van R and B'?

Genoeg geneuzeld, terug naar de cd-box, welke de beste Soulhits uit de afgelopen vijf decennia  heeft samengebracht. Op de cd's vind je een fijne mix van hedendaagse Soul-artiesten zoals Alain Clark, Duffy, Alicia Keys en Amy Winehouse. Maar ook de jaren  negentig wippen langs wanneer we luisteren naar Angie Stone, Erykah Badu of D'angelo. Wat zou een overzicht van de mooiste Soul-nummers zijn zonder Marvin Gaye, Sam Cooke, The Supremes, Sly and The Family of Nina Simone? We zouden zo nog een hele rij fantastische muzikanten kunnen opsommen, welke ieder zijn of haar plaatsje op dit album ruimschoots verdiendheeft... What's in a name?

Waarom luister je niet gewoon lekker zelf? Bol er lekker op los en luister, terwijl je wacht op de plof op de mat, alvast naar enkele fragmenten:

100x Soul
Prijs: 14,99 euro
EAN: 0600753107843