Lauren Weisberger - Chanel Chic

Media door Redactie Ze.nl

De vrouwen besluiten hun leven drastisch aan te pakken nu ze alledrie de dertig naderen. Volgens haar vriendinnen moet Emmy, die zojuist haar verloofde is kwijtgeraakt, nu eens voor de verandering niet aan een serieuze relatie beginnen, maar een jaar lang genieten van losse scharrels; het liefst minstens één per continent. De mooie en rijke Adriana geniet juist heel erg van haar losse scharrels, maar moet van haar ouders toch eens een trouwring aan haar vinger krijgen. Leigh houdt zich afzijdig van het pact tussen haar vriendinnen, maar twijfelt ook over haar, in de ogen van anderen, perfecte relatie en perfecte baan. Die twijfels worden nog groter nu ze een knappe schrijver tegenkomt.

Inderdaad, het boek klinkt cheesy en als de zoveelste chicklit. Natuurlijk, dat is het ook, maar wel geschreven door Lauren Weisberger en die is natuurlijk bekend van het met Anne Hathaway en Meryl Streep verfilmde boek De Duivel Draagt Prada. Lauren heeft een hele hippe en snelle stijl van schrijven en gebruikt de nodige humor in haar boeken. Natuurlijk kun je het einde van het boek al mijlenver zien aankomen en natuurlijk zijn de hoofdrolspelers hip en mooi, maar dat betekent niet dat het boek saai is. Met een flinke dosis humor vertelt ze over de rollenswitch die de hoofdpersonen ondergaan en de bijbehorende twijfels.

Ik heb het boek met veel plezier gelezen, al moet ik eerlijk zeggen dat het niet haar sterkste boek is. Gossip & Gucci en vooral De Duivel Draagt Prada hebben een apart verhaal en zijn zeker niet de standaard chicklit verhalen. Chanel Chic kan zich minder onderscheiden van de massa chicklits die er al zijn, maar is nog steeds heerlijk om op een zondag in een ruk uit te lezen.

Chanel Chic
Lauren Weisberger

ISBN: 9789022549902
Uitgever: De Boekerij
Prijs: 18,95 euro