DVD: P.S. I Love You

Media door Jet

Sometimes there's only one thing left to say...

Het verhaal
Holly (Hilary Swank) en Gerry (Gerard Butler) zijn gelukkig getrouwd. Natuurlijk hebben ze (zoals ieder stel) hun ups en downs, maar ze passen perfect bij elkaar. Zo begint de film dan ook met een flinke ruzie, waarna ze het al snel gepassioneerd goedmaken. De volgende scène speelt zich één jaar later af. Een groep mensen heeft zich verzameld in een buurtkroeg. In eerste instantie lijkt het om een feest te gaan, maar de sfeer is daarvoor te somber: het is een herdenking voor de overleden Gerry. Holly is ontroostbaar en sluit zich op in haar appartement, beantwoordt geen telefoontjes en zuipt zich een ongeluk om vervolgens keihard mee te zingen met romantische jaren '50-films. Op haar verjaardag krijgt Holly een mysterieuze taart... van Gerry. Met daarbij de boodschap dat hij haar de komende tijd (12) brieven zal gaan sturen, brieven waar instructies in staan die ze moet opvolgen. Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal zorgvuldig voorbereid door Gerry en uiteraard sluiten alle brieven af met P.S. I love you...

En?
WOW, wat een heerlijke film! Na The Notebook staat deze film op een goede tweede plek in mijn 'romantische-droevige-zwijmel-films'-lijstje. Ik heb vanaf begin tot eind genoten. De rollen zijn uitermate goed gecast. Zo zet Hilary Swank een goede Holly neer: lief, warm en licht neurotisch en Gerry is een personage op wie je direct verliefd wordt: Iers, stoer, direct, gek en super romantisch. Een vent om van te houden. Ook de vriendinnen (Lisa Kudrow & Gina Gershon) van Holly zijn erg leuk om naar te kijken en zorgen voor een vrolijke noot. Ook heb ik erg gelachen om het karakter Daniël (gespeeld door Harry Connick Jr., ook wel bekend als Leo van Will & Grace), die een stoornis heeft, waardoor hij alleen maar eerlijk kan zijn en daardoor nogal bot, maar hilarisch, uit de hoek kan komen. Kortom: P.S. I Love You is een absolute aanrader. Hij is écht, lief, grappig, romantisch, verdrietig, kortom: een super film om met je lover of (nog beter) met een groep vriendinnen onder een hééél grote deken te bekijken.

Waarschuwing: kijk deze film absoluut niet als je ongesteld bent! Ik had me gezellig gesetteld met een vriendinnetje in mijn bed met koekjes en thee (en zij met een warm kruikje op haar buik) en ze heeft vervolgens van begin tot eind lopen huilen, maar dan ook keihard huilen! Ik hoorde bij elke verdrietige scène (en dat zijn er nogal wat) alleen maar gesnotter en gesnik naast me. Wat een verdriet! Toen ik haar op een gegeven moment een handdoek aanreikte en vroeg of ze het nog wel leuk vond, antwoordde ze: 'JAAA! Hij is geweeeeeeeeeeeeeeeeeeldig!' Kijken dus!

Extra's
De dvd bevat een aantal aardige extra's, zoals:
- In gesprek met Cecilia Ahern, de schrijfster van het boek  'P.S. I Love You'
- Muziekclip: Same Mistake - James Blunt
- The name of the game is Snaps - Leer het spelen
- Verwijderde scènes
- Bioscooptrailer
- Special Delivery: Making of P.S. I Love You

P.S. I Love You
Regie: Richard LaGravenese
EAN: 7321932035247
Prijs: 19,99 euro