DVD: Alibi

Media door Marieke_B

Het verhaal
Youssef (Achmed Akkabi), een slimme en bijdehante jongen van de straat, ontmoet op een zekere dag Rick (Frederik Brom) die een bloeiend bedrijf leidt dat handelt in alibi's. Wie een smoes nodig heeft, kan namelijk bij zijn kantoor een waterdicht alibi bestellen. Achterdochtige echtgenotes, vervelende schoonmoeders of veeleisende bazen worden dan vakkundig om de tuin geleid. Youssef, voor wie liegen een tweede natuur is, past prima in dit bedrijf maar komt in conflict als hij verliefd wordt op Andrea (Georgina Verbaan), serveerster in een restaurant. Want Andrea, zelf vaak bedrogen, wil nooit meer iets beginnen met een man die iets te verbergen heeft of liegt. Rick overtuigt Youssef dat elke relatie af en toe gebaat is bij een leugentje om bestwil. Maar Andrea vindt dat in de ware liefde geen plaats is voor bedrog.

En?
Waar Nederlandse films vaak bekend staan om hun seksuele openheid en drama, slaat Alibi een andere weg in. Natuurlijk gaat het ook hier om de liefde, maar de makers houden het simpel: in Alibi geen spannende special effects, zware verhaallijnen of diep uitgewerkte personages. Alibi is luchtig en daarom juist zo leuk om naar te kijken. De cast bestaat uit flink wat bekende Nederlanders. Naast Georgina en Achmed nemen ook Cees Geel, Isa Hoes, Egbert-Jan Weeber, Miryanna van Reeden, Sascha Visser en Lange Frans een rol(letje) voor hun rekening. Dit geeft de film net die extra touch die het nodig heeft. De film begint lachwekkend en hilarisch, ook door het leuke acteerwerk van de cast. Daarna wordt het verhaal helaas iets te voorspelbaar, maar de weg naar het cliché einde wordt op een prettige manier bewandeld. Johan Nijenhuis, die onder andere ook Nederlandse succesfilms Liever Verliefd, Costa! en Ellis in Glamourland maakte, bewijst hiermee weer eens dat hij toch echt de koning van de Nederlandse film is.

Extra's
Verwacht van de extra's niet al teveel. Wat fragmenten uit de film, de bioscooptrailer en de videoclip van The Partysquad zijn niet echt een reden om deze dvd te kopen. Bloopers en verwijderde scènes zijn dit wel, maar Alibi hoort in eerste instantie gewoon in je collectie thuis omdat het een heerlijk luchtige, fijne film is. Zeker als je Nederlandse producties wel kunt waarderen, is Alibi echt een aanrader.

Alibi
Regie: Johan Nijenhuis
EAN: 7321932035193
Prijs: 19,99 euro