Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Amsterdam International Fashion Week

Zo ook voor de Amsterdam International Fashion Week! Het is nog maar zes maanden geleden dat dit mode-evenement voor het laatst in onze hoofdstad was, maar ik kan niet meer wachten tot de volgende editie. Gelukkig hoeft dat ook niet... want 19 juli start de fashion week weer en zal Amsterdam volop in het teken staan van fashion, fashion & fashion!

AIFW
AIWF is een platform voor de Nederlandse maar ook internationale mode-industrie en is bedoeld om Amsterdam internationaal op de kaart te zetten als modestad. Aangezien onze hoofdstad geen couture-traditie kent zoals Milaan of Parijs, zijn verschillende professionals uit de branche met het initiatief in 2004 gestart en worden zij bijgestaan en ondersteund door subsidies en sponsors. Eind deze week zal alweer de zevende editie van start gaan en inmiddels is de naam Amsterdam International Fashion Week gevestigd in de branche. Want tegen de tijd dat AIFW nadert, is iedereen in rep en roer!

Down Town programma
Uiteraard besteedt Ze.nl ook volop aandacht aan dit fashion-fenomeen. Behalve het Catwalkprogramma in de Westergasfabriek, is er ook een Down Town programma met exposities, shows, een etalagewedstrijd, diverse lanceringen en feesten. Er valt dus nog veel meer te beleven in Amsterdam!

Bevestigde namen
Inmiddels is het lijstje van de deelnemende ontwerpers bekend. Onder andere Iris van Herpen, Claes Iversen en Percy Irausquin zijn weer van de partij, daarnaast nieuwe namen als Django Steenbakker (winnaar Project Catwalk), Jeroen van Tuyl en Kim Bakker. Verder ook Lichting 2008 (de officiële afstudeershow van de meest veelbelovende modeontwerpers van de academies) en persoonlijk mijn favorieten als END by Eva and Delia, Jan Taminiau en Blue Blood!

Hou de site dus goed in de gaten voor alle upcoming reports!