Mannentics vs. vrouwentics

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Zoals vrouwen urenlang kwijlend de tassen- en schoenenwinkels doorbrengen, op zoek naar de juiste stiletto's, en de Crème de la Merretjes, zalfjes of haarspray de badkamer bijkans uit zijn voegen laat barsten, zo kunnen mannen langdurig shoppen in de doe-het-zelf-handel en vertoeven ze permanent in schuren, garages en loodsen. Wat doen ze daar toch steeds? Vrouwen worden door manlief nogal eens betiteld als een junk als het gaat om de hordes schoenen die van ellende welhaast de scharnieren van de kledingkast buiten dienst duwen (en ergens begrijp ik dat ook nog, ik ben geloof ik één van de spaarzame vrouwen die weinig om tassen of schoenen geeft), maar het aantal moeren, schroevendraaiers, schuurmachines en weet ik het wat allemaal meer die ze kunnen collectioneren, is ook bepaald niet mis. Heeft manlief onlangs nog de paardenstal opgeruimd, althans dat denken we, en jawel, wanneer meneer in het weekend pardoes onvindbaar is, kun je er wel vanuit gaan dat hij zijn tijd opnieuw slijt tussen de troepjes en gereedschapskisten. Want mannen en schuren, uitgezonderd de help-mijn-man-is-klusser-types zijn zoals kinderen en snoep.

En dat niet alleen. Zoals sommige mannen doorgaans met een grote boog om het gasfornuis lopen, lijken ze daarentegen niet weg te slaan bij de barbecue dan wel de buitenkeuken. Het roosteren van vlees heeft blijkbaar een onweerstaanbare aantrekkingskracht op hen die als carnivoren hun biefstuk naar binnen metselen.

Dit alles is natuurlijk allemaal best lollig en heel onschuldig. Iets minder onschuldig zijn mijn inziens de mannelijke Hyvers die er haast een sport van lijken te maken een assortiment Cup-Dolly-vrouwen te verzamelen op hun - liefst anonieme - Hyvespagina. Over sport gesproken: ai ai ai, het is weer voetbaltijd. Dat betekent dat als je niet gezellig meedoet met joelen, fulmineren, huilen dan wel schelden tijdens een goal in het verkeerde net, je het als vrouw gewoonweg kunt schudden. Al sta je in een niets-verhullende collector's item van Marlies Dekkers voor de tv te heupwiegen. En ach joh, wat geeft het. Laat die mannen toch lekker. Want mocht je in dit alles niet zo'n zin hebben, dan spendeer je al je typische vrouwelijkheid onderwijl gewoon in een liefdadigheidsbazaar tussen de stiletto's en Louis Vuittons.