DVD: Mistresses

Media door Krista
De vriendschap van deze vrouwen staat centraal in de serie. Katie, Trudi, Siobhan en Jessica kennen elkaar uit hun studententijd. Naast alle drama in hun eigen leven blijven de vriendinnen elkaar door dik en dun steunen. Iedereen krijgt op de een of andere manier te maken met vreemdgaan, affaires of leugens en wie heb je dan meer nodig dan je beste vriendinnen. 
 
Katie (Sarah Parish, The Holiday) is de volwassene van het stel. Ze is een gerenommeerd huisarts en draagt een groot geheim met zich mee. Al haar vriendinnen denken dat ze al tijden een 'happy single' is maar niets is minder waar. Katie treurt in het geheim over het overlijden van een terminaal patiënt met wie ze twee jaar een affaire had. Op de begrafenis komt ze zijn zoon Ben tegen en hij vertelt haar dat hij zeker weet dat zijn vader een affaire had en dat hij wil weten wie het is. Zijn zoektocht neemt obsessieve vormen aan, hij zoekt steeds vaker steun bij Katie en de twee krijgen een rare verstandhouding. 
 
Trudi (Sharon Small, About a Boy) probeert over de dood van haar man Paul heen te komen. Paul is zes jaar geleden overleden tijdens de aanslagen op 9/11 in New York en liet haar met hun twee dochters ontroostbaar achter. Trudi kan op de een of andere manier niet geloven dat Paul echt dood is, omdat zijn lichaam nooit is gevonden. Ergens blijft ze hoop houden dat hij gewoon door de deur komt lopen. Al tijden krijgt ze anonieme telefoontjes waarvan ze het nummer niet kan achterhalen. Ze heeft het vermoeden dat het Paul is maar kan dit niet bewijzen. Op het moment dat ze de beslissing neemt om verder te gaan met haar leven wordt ze weer gebeld, maar deze keer weet ze het nummer wel te achterhalen en gaat op onderzoek uit. Maar of ze nou blij is wat ze daar gaat vinden...?
 
Siobhan (Orla Brady, How About You) is een succesvolle advocaat en gelukkig getrouwd met Hari (Raza Jaffrey, Spooks). Het enige wat ze nog missen is een baby. Siobhan en Hari proberen al jaren kinderen te krijgen maar het wil niet lukken. Hari is geobsedeerd, leest alles over hoe je zwanger kunt worden en vergeet hierbij de gevoelens van Siobhan. De passie en liefde tussen de geliefden maakt plaats voor schematisch 'de liefde bedrijven'. Hoe Siobhan het ook probeert, Hari kan het kinderen krijgen niet uit zijn hoofd zetten. Als hij er ook nog achterkomt dat hij onvruchtbaar is, stort zijn wereld in en zoekt Siobhan troost bij een collega.
 
Jessica (Shelley Conn, Party Animals) werkt als evenement organisator en is de losbol van het stel. Ze heeft een affaire met haar getrouwde baas 'Simpel Simon'. Ze is bloedmooi en wint iedereen om haar vingers. Vastigheid is iets waar ze totaal niet naar zoekt: ze is gek op haar vrijheid. Als Simon haar de opdracht geeft om een lesbisch huwelijk te organiseren, wordt haar leven totaal overhoop gehaald. Er komen gevoelens naar boven waarvan ze zelf niet wist dat ze die in zich had. Zal ze dan toch uiteindelijk voor de echte liefde vallen?
 
Deze serie hangt tussen thriller en drama in. Wat zeker is: het intrigeert je vanaf het eerste moment. Het verschil met series als Sex and the City of Desperate Housewives is dat Mistresses echter is. De karakters krijgen veel diepgang en de verhaallijnen zijn niet onwaarschijnlijk. In plaats van de gewoonlijke achterbakse streken en wraakacties, zoals te zien is bij de Amerikaanse en Nederlandse versies, zie je hier echte emoties. Hoe gaan ze om met de consequenties van hun daden? Je ziet spijt, verdriet, wanhoop, liefde en alles is prachtig in beeld gebracht, maar hier moet je wel van houden. Persoonlijk loop ik niet helemaal warm voor de BBC serie Mistresses. 'Call me a drama queen but I love a little bit of backstabbing' en dat mist deze Engelse serie. Toch blijf je er wel naar kijken; het is zeker spannend en niet ordinair, wat bij andere series nog wel eens zo kan zijn.