Speel: Chit Chat: Girls' Night Out!

Media door Saar

... hoe goed wij elkaar eigenlijk kennen! We babbelen meestal heel wat af, vooral vriendin C. zal wel eens onder handen genomen mogen worden met een rol Duct-tape, maar er zijn vast nog dingen over elkaar te ontdekken. Er zijn immers toch onderwerpen waarover men niet zo gemakkelijk praat. Hierbij is dit spel een ultieme uitkomst: het vrolijk paarsgekleurde blik wordt dan ook snel opengetrokken.

De volgende materialen rollen over de vloer wanneer ik het deksel iets té enthousiast verwijder:
Een fikse stapel kaarten, met op ieder een drietal vragen, verdeeld over vier categorieën:
- De ijsbreker, met luchtige vragen om het gesprek op gang te brengen ofwel 'het ijs te breken'.
- 'Alles over je eigen persoontje', deze categorie belooft de ware geheimen die wij voor elkaar hebben boven tafel te krijgen.
- 'Jouw kijk op de wereld', wat doet er werkelijk toe in je leven, wat is jouw visie?
- 'Slaapkamerpret', als dit onze lippen niet los krijgt...

De gekleurde dobbelsteen schiet onder de kast. Na heftig speurwerk komt deze echter ook weer boven ons salontafeltje en bekijken we als prinsesjes de edelstenen die kriskras verspreid over de grond verspreid liggen. Mooi, all set to go. Vluchtig nemen we de spelregels door, vriendin A. tovert een Bon Bon Bloc uit haar tas en niets houdt ons dan nog tegen.

Hoe het spel, dat 252 vragen bevat, in zijn werk gaat? 
De spelleidster van de ronde gooit met de dobbelsteen en pakt een kaart uit de categorie die bij de gegooide kleur hoort. De spelleidster leest een van de drie vragen op het kaartje voor. Iedereen beantwoordt vervolgens de gestelde vraag. (Het werd ons niet duidelijk of de spelleidster de vraag ook moet beantwoorden, maar de reacties kwamen vanzelf los wanneer de vraag eenmaal gesteld was.) De spelleidster beslist wie het meest originele of grappige antwoord heeft gegeven en geeft deze persoon een edelsteen. De dobbelsteen gaat nu door naar de volgende speler, die hierdoor automatisch de nieuwe spelleidster wordt. Het spel gaat net zo lang door tot alle edelstenen zijn verdeeld. (Of tot het moment dat je er genoeg van hebt of in een vreselijke ruzie belandt. We mogen echter toch hopen dat dit laatste niet het geval zal zijn.)

Genoeg chitchat; we beginnen!
Eerst volgens de regels, maar al snel nemen we gewoon om beurten een kaartje van de stapel en kiezen we een vraag die ons aanspreekt. Bijzonder is dat juist de simpelste vragen, de meest zware antwoorden weten uit te lokken. De slogan op het blikje blijkt waar; er is inderdaad genoeg dat wij nog niet over elkaar weten. Af en toe vergeten we zelfs dat we een spelletje aan het spelen zijn en zitten we middenin een jeugdherinnering of blikken we terug op een crisis in een van onze relaties. De dobbelsteen zijn we inmiddels vergeten, er wordt nog een fles wijn opengetrokken. We hebben geen idee wie er gewonnen heeft, want we hebben de edelstenen naar voorkeur tijdens het begin van het spel al verdeelt. 

Testresultaat?
Wij zeggen, een erg leuk en vlot spel! Makkelijk mee te nemen en geschikt voor situaties waarin je het niet verwacht zou hebben. (Kom op, jij wilt je schoonmoeder toch ook vragen of ze haar charmes weleens gebruikt heeft om onder een bekeuring uit te komen? Of hoe haar eerste kus was... En met wie?) Sommige vragen waren ons iets teveel van het goede, maar des te meer vragen zijn zeer origineel en zetten je echt aan het denken. Chicklit in een doosje? Nee, dit is een psychologische test in vermomming. Dé manier om elkaar én jezelf eens onder de loep te nemen. Wees verrast!

Chit Chat: Girls' Night Out kost 14,99 en is te koop bij warenhuizen en de spellenspeciaalzaak.
Inhoud: 84 kaarten met 252 vragen, dobbelsteen, edelstenen en spelregels.
Voor 3 tot 8 spelers, vanaf 16 jaar.