Review: Definitely, Maybe

Media door Redactie Ze.nl

Definitely, Maybe is een romantische feel-good movie met in de hoofdrol de knappe Ryan Reynolds. Reynolds speelt de 30-jarige New Yorkse single Will Hayes, die midden in een scheiding ligt, maar met zijn 11-jarige dochtertje Maya (Little Miss Sunshine's Abigail Breslin) een zeer goede band onderhoudt. Als hij haar zoals elke donderdag ophaalt van school, blijkt een lesje seksuele voorlichting veel vragen bij zijn pittige dochter op te roepen. Maya wil alles weten van haar vaders voormalige liefdesleven maar bovenal, hoe hij en haar moeder verliefd zijn geworden op elkaar en wat er uiteindelijk is mis gegaan. Na veel protest stemt Will toe zijn dochter alles te vertellen, op één voorwaarde: hij zal alle namen van de dames veranderen en wie daadwerkelijk Maya's moeder is... daar zal ze zelf achter moeten komen!

Will's verhaal begint in 1992, het jaar waarin Will naar New York verhuist om zijn droom waar te maken; doorbreken in de politieke wereld. Hij begint als 'toiletpaper-guy' werkende voor de Bill Clinton-campagne, maar hij klimt al snel op en stiekem droomt hij ervan zelf ooit president te worden. Ondanks dat Will naar the Big Apple vertrok met het idee zijn high school sweetheart Emily (Elizabeth Banks) ten huwelijk te vragen, komt er toch een einde aan de relatie met zijn nette, betrouwbare Emily. 'Copy girl' April (Isla Fisher) komt in beeld; April is ook medewerkster van de Clinton-campagne, maar niet uit overtuiging. Ze is zelfs totaal niet geïnteresseerd in de politiek, wat Will eerst niet kan begrijpen maar wat haar persoonlijkheid later juist zo interessant maakt. Ondanks een voelbare wederzijdse aantrekkingskracht, wil het niet tot een echte liefdesrelatie komen tussen de twee en April en Will worden goede vrienden. Ook Summer (Rachel Weisz) passeert de revue; Summer is een ambitieuze journaliste en liefje van de beroemde schrijver Hampton Roth (Kevin Kline), een oudere man met een drankprobleem. Summer is wederom een zeer fascinerende vrouw, waarop Will verliefd wordt, totdat zij hem ernstig kwetst...

Definitely, Maybe is een eerlijke en realistische vertelling over relaties, verliefdheid, zwaktes, ambitie en pijnlijke break-ups. Het gaat niet vanzelf, dat happy end! Will's 'gewone leventje' maakt het voor het publiek heel herkenbaar om naar te kijken, en de vragen die zijn dochtertje stelt zijn eigenlijk de vragen die wij ook willen weten. Want waarom is liefde zo ingewikkeld? En waarom gaan relaties uit?  

Definitely Maybe is van de makers van French Kiss en Bridget Jones's Diary, die al eerder hebben bewezen ontzettend goed te zijn in het maken van romantische komedies. Definitely, Maybe is een echte aanrader voor iedereen die van een fijne feel-good movie houdt. Dus dames, sleep je vriendinnen, zus, moeder of wie dan ook mee naar het donker en bezorg jezelf een glimlach. Enjoy!

Definitely, Maybe is vanaf donderdag 13 maart te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk HIER de trailer!