Poëzie en aids

Media door Redactie Ze.nl

Op 31 januari (Landelijke Gedichtendag) is de bundel 'Ach Joe, wie ziet de dood als groot en blond?' gepresenteerd door Mirjam Altena.
Zij is voorzitster van de Stichting 'Aids on Stage' en zal met de opbrengst van de bundel hiv/aids-projecten ondersteunen.
De bundel is voortgekomen uit inzendingen voor het poëziefestival 'Play Your Part... Speak Up Against Aids', dat plaatsvond tijdens Wereld Aids Dag op 1 december 2007.

De Stichting schreef een dichtwedstrijd uit waarbij gezocht werd naar mensen die een gedicht, raptekst of poetryslam over -het leven met- hiv/aids wilden schrijven.
De beste 10 gedichten, uitgekozen door een vakkundige jury, werden tijdens het festival voorgedragen. Vervolgens kreeg het publiek de kans een winnaar aan te wijzen.

In de bundel staan 30 aangrijpende verhalen en gedichten over het leven met hiv/aids.
Het is een uniek document geworden, gevuld met persoonlijke ervaringen uit het leven met een ongeneeslijke ziekte.
Een bundel met ontboezemingen die voorbij gaan aan de grafieken en rapporten over aids. Die de ziekte vanuit een abstracte wereld terug brengt naar persoonlijke belevingen. Aandacht geeft aan het individu, met zijn woorden over leven en tegen ziekte.

De bundel 'Ach Joe, wie ziet de dood als groot en blond?' is te bestellen bij Uitgeverij de Brouwerij of via ISBN-nummer: 978-90-78905-22-6 en kost 10 euro.

Geschreven door Babbel