Gedurfde kapsels

Lifestyle door Aefke

'En dat is ook nog een levensgevaarlijk', vult mijn vader aan. 'Je ziet zo niks als je in de auto zit!' Ik lach mijn ouders uit. Zij hebben geen enkel benul van wat hip is en wat er leeft in de wereld. 

Totdat ik dit berichtje onder ogen kreeg. Toen ik mijn plukken haar uit mijn gezicht had weggeblazen, las ik dat mijn ouders gelijk hadden. Zij waren op dit gebied de trendwatchers. Hun kapsels hingen niet voor hun oplettende ogen en daarom konden zij zien dat dit modieuze kapsel levensgevaarlijk was. Twee op drie vrouwen heeft zo'n riskant kapsel, één procent gaf toe dat ze al eens (bijna) een ongeluk hadden gehad door hun gedurfde coupe. Twee op de drie vrouwelijke bestuurders haalt gerust hun handen van het stuur om hun haar goed te leggen. En ik moet eerlijk bekennen dat ik er daar een van ben. Daarbij opgeteld durf ik ook wel eens een sms%u2019je te versturen tijdens het rijden. Mits ik een mijn haar uit mijn ogen heb gehaald natuurlijk. Daarbij ben ik tijdens het rijden ook wel eens illegaal aan het bellen, of mijn lipgloss onder de bijrijderstoel aan het zoeken. Ik begrijp nu beter waarom ik die spullen allemaal niet meer kan vinden en zulk destructief gedrag vertoon. Door mijn gevaarlijke kapsel natuurlijk.

Gelukkig voor mij en mijn weggebruikers ben ik een groot fan van mijn fiets en blijft de aangerichte schade door mij en mijn wrede kapsel beperkt.

Gerschreven door Aefke