Column: Vieze rukker!

Lifestyle door Redactie Ze.nl

 

... tijdens deze opleiding wegens ziek-, zwak- en misselijkheid, gemist.
Op een dag als deze ben ik niet op mijn mooist. Mijn haar zit futloos naar achteren en ondanks de stralende zon, draag ik twee truien en een sjaal. Zinloos alleen in mijn bed liggen vind ik saai, dus ben ik vanmorgen toch maar naar Alkmaar vertrokken om de andere lessen wel te kunnen volgen. Mijn schooltas functioneert vandaag als apotheek. Paracetamol, veel water en trachitol helpen mij deze dag wel door.

Gelukkig staat trein nummer 2 al op mij te wachten. Ik stap een lege wagon binnen en kies een plekje bij het raam. Even later stapt een donkere man dezelfde wagon binnen. Met grote passen loopt hij mij voorbij of toch niet? Hij loopt weer terug en gaat op een bank naast mij zitten.

Oh nee, niet weer hè! In de trein heeft opeens iedereen het recht om elkaar af te luisteren en elkaar te bekijken. Zo van: 'Oh, ze zet een bril op!', 'Huh, ze eet een broodje.', 'Nou ja zeg, ze is aan het bellen.', 'Ze leest een krant!'. Om gek van te worden! Ik voel dat deze man ook naar mij zit te kijken, energie om hier iets van te zeggen heb ik niet. Ik besluit dan ook om hem te negeren en hoe kan je iemand beter negeren dan net doen alsof je slaapt?!

Net voorbij Sloterdijk kom ik uit mijn nep dutje. Zo sloom als ik de hele dag al ben kijk ik rustig om mij heen. Dezelfde man zit nog steeds vlak naast mij. In zijn ogen zie ik lust, hij hijgt wat en mompelt iets van 'Kom op, kom op!' of 'Come on, come on'. Zijn spijkerbroek is open geritst en daar maakt zijn hand heftige op- en neerwaartse, melkende bewegingen. HUH, deze man zit zich te rukken in de gele rakker! Ik walg hier verschrikkelijk van en het idee dat hij nog maar één seconde langer naar mij kijkt, maakt me gek! Ik ben meteen klaar wakker en loop richting de uitgang.

Bij de uitgang blijf ik stokstijf staan en bedenk me hoe laf ik eigenlijk ben. Ik had hem een smerige rukker moeten noemen, of hem in zijn gezicht moeten spugen! Waar haalt hij het lef vandaan om zonder te iets vragen openlijk op mij te geilen! Als ik wil dat mensen op mij geilen, had ik wel geposeerd in de playboy of minstens seksueel gekleed in deze trein gezeten. Nee, ik vroeg hier absoluut niet om!

Als de trein begint te remmen sta ik nog steeds laf bij de uitgang. Langzaamaan strompelen meerdere mensen richting de uitgang. Bang om Meneer de Rukker tegen te komen, kijk ik geschrokken om mij heen.

Bij aankomst ren ik (opeens kon ik weer rennen ;)) direct naar een conducteur toe: 'Er zit een vieze rukker, DAAR!' De conducteur rent de trein in, en uit. Helaas, Meneer de Vieze Rukker is ook laf en laat zich niet meer zien.

Onderweg bedenk ik mij hoe egoïstisch ik hem vind en wat een ontzettend zielig, klein en idioot mannetje hij moet zijn. Hij heeft vast een kater overgehouden aan Valentijnsdag en is zo gefrustreerd als het maar kan! De eikel!

Geschreven door Rianne