Lifestyle / Media
Media

Interview: Voetbal Man Mike Weerts!

Mike heeft naast de opleidingen SPW (Sociaal Pedagogisch werk) en de Drama Academie in Eindhoven, talloze trainingen en cursussen omtrent theater en acteren gevolgd. Mike is zelf ook een trainingsacteur en gaf in 2005 agressie training. Ook werkt(e) hij mee aan de interactieve theatergroep Playback, en heeft hij zelf ook op de planken gestaan, een bezig bijtje dus...

We hebben afgesproken in Amsterdam's hipste buurt: de Pijp, rond lunchtijd. Als ik 3 minuten in gezellig studenten café de Groene Vlinder zit, komt hij stipt op tijd binnen. Ik ga Mike interviewen over zijn (acteer)carrière, zijn rol in Voetbal Vrouwen, zijn toekomstplannen en natuurlijk een beetje over zichzelf en alle dingen die we nog willen weten van dit veelbelovende en knappe talent.

Je hebt eerst SPW gedaan, totaal iets anders dan acteren, hoe kwam je erbij om toch het toneel op te stappen?

Nou, eigenlijk kwam niet ik, maar mijn dramalerares ermee. Zij dacht dat mijn talent heel ergens anders lag dan werken in de zorg en zei me dat ik eens in de 'acteer wereld' moest gaan zoeken. Ik wist van mijzelf natuurlijk dat ik altijd al een entertainertje was, dus dit was een soort zetje in de rug. Dus ben ik auditie gaan doen in Eindhoven en daarna heb ik me ingeschreven bij verschillende casting bureaus en zodoende. Wel heb ik mijn opleiding SPW gewoon afgemaakt en hoop ik de twee (acteren en zorg) later te kunnen combineren.

Nu heb je ondertussen al heel wat op je naam staan. Van rollen in soaps, theater, reclame spotjes en interactieve theatergroep Playback. Waar ligt jouw toekomst?

Eigenlijk vind ik alles wel wat hebben. Ik ben iemand met veel ambitie en heb veel interesses, buiten dat ik mij wil verbeteren als acteur, lijkt 't me ook leuk om het acteren te kunnen gebruiken om anderen te helpen en om jongeren bijvoorbeeld aan de praat te krijgen. Daarbij heb ik nu natuurlijk nog niet zo'n positie dat ik heel kieskeurig kan zijn wat rollen betreft en ik vind beiden commercie en toneel heel leuk. Later hoop ik natuurlijk dat ik bij een gezelschap als toneelgroep Amsterdam terecht kom. Dat is een geweldige groep acteurs, waar je heel veel kan leren, maar ook presenteren trekt me wel enigzins. Ik vind eigenlijk alles wel leuk... 

Nou bleek jouw doorbraak-serie Voetbal Vrouwen een groot succes. Wat vind je zelf van de 'Serie met Ballen?'

De serie is natuurlijk op vrouwen gericht, dus of ik het echt zou volgen weet ik niet, maar ik zou wel blijven hangen als ik er langs zapte. Ik had soms wel moeite met de hoeveelheid seks en de hoeveelheid aan situaties, daardoor was het soms niet helemaal te volgen. Maar dat maakt ook wel, dat het niet snel gaat vervelen. Daarbij is de cast gewoon ontzettend goed; ik was een van de onervarendste, al was daar niets van te merken. Ik werd hartelijk ontvangen. Wat grappig was dat Nicolette (Solange) er pas na een paar weken achter kwam dat ik 'die gast van de koffiewekker' was. 'Echt! Was jij dat?! Ja, nu je het zegt!' (Bekijk hier de koffiewekker- commercial ;))
Toen ik, eigenlijk door toeval want ik werd gespot toen ik aan het werk was in een cafe  , werd gevraagd auditie te doen voor Voetbal Vrouwen wist ik al gelijk dat ik de rol wilde. Ik heb twee rondes moeten doorstaan voordat ik gekozen werd en was super blij natuurlijk!

Je speelt het nog onervaren 'jonge hondje' Danny Doornbos die samen met zijn basisschool-vriendinnetje belandt in de harde voetbal wereld vol glamour, luxe, verrraad en opdringerige pers. Jij komt ook uit een klein dorpje (Overloon) en bent naar Amsterdam gekomen. En beiden zijn jullie aankomende bekende talenten. Lijken jullie op elkaar?

Ja, als je het zo stelt lijkt ons verhaal inderdaad op elkaar. Alleen Danny is wat naïever dan ik. Ook wat manipulatiever. Hiermee bedoel ik dat hij vaak op een 'sneaky' manier zijn zin door drijft en soms ook echt keihard liegt over bepaalde dingen. Maar eigenlijk is een rol altijd een deel van jezelf.

Dus als je een gruwelijke seriemoordenaar speelt, is dat ook een deel van jezelf?

Ja, want hoe je het ook draait of keert; jij bent degene die het speelt, je kan jezelf nooit helemaal uitschakelen en zal in die rollen dus echt het duisterste van het duisterste in jezelf naar boven moeten halen.

Maar om nog even op Danny terug te komen; als ik een karakter zou moeten kiezen waar ik me het meest mee kan indentificeren, dan is het Danny Doornbos.

Danny's vriendin Renske (Sophie van Oers) speelt een lief, onwetend, 'politiek correct' meisje, val je hier in het echte leven ook op?

Nee, Renske is mij veel te braaf. Ik heb liever een meid die wat zelfstandiger is, die weet en staat voor wat ze wil en niet zo heel meegaand is (klink niet echt mannelijk he..?!)

Om dan toch even in te haken op de vrouwen in jouw leven. Heb je een vriendin?

Zozo, eh, nou, er 'loopt wel iets' moet ik zeggen, maar er is nog niets officieel. We doen het lekker rustig aan.

Meer bekendheid, meer vrouwen? Wat vind je daarvan? Ga je daar op in?

Nou nou, zo erg is het nou ook weer niet. Ik probeer, vooral op mijn hyves, wat nu eigenlijk vooral dient als een soort communicatiemiddel tussen de fans en mij, wel iedereen een berichtje terug te sturen. Verder merk je inderdaad dat er vaker mensen naar je staren maar daar raak je, hoe cliché, heel snel aan gewend. En ja, natuurlijk krijg ik meer aandacht en is het moelijk om al die aandacht meteen af te slaan...

Wat is het liefste/ raarste/ mooiste wat jij voor een meisje hebt gedaan?

(Na een lange tijd nadenken...) Mijn voormalige vriendinnetje had een keer voor haar studie een heel belangrijk optreden. Maar ik kon er vanwege drukte helaas niet bij zijn. Toch heb ik op het laatste moment iets kunnen regelen en verrastte ik haar daar door opeens te voorschijn te springen; ze was dolblij!

Nu het dan toch persoonlijk wordt, de cliché vraag, hoe zou jij jezelf omschrijven in vijf woorden?

Gek, manipulatief, ambitieus, lief, zorgzaam.

Heb je nog iets toe te voegen?

Nou, het volgende seizoen van Voetbal Vrouwen gaat er komen, dus kijken allemaal! En hou me in de gaten!

Dat gaan we zeker doen! Bedankt voor het interview!

Wil jij nog meer weten van dit veelbelovende jonge talent? Surf dan even naar z'n hyves of fansite! En houd je televisiegids in de gaten, want er komt zoals Mike al zei, weer een lekker smeuïg Voetbal Vrouwen-seizoen aan! Heb jij Voetbal Vrouwen helemaal niet gevolgd en ben je nu toch wel nieuwsgierig geworden? Bekijk hier dan de trailer van seizoen 1:

Geschreven door Veerle