Review: At World's End

Media door Redactie Ze.nl
Pirates' derde deel: Helemaal het einde! De grote vraag was of Verbinski het voor elkaar zou krijgen om ook At World's End tot een succes te maken...

Weten jullie het nog? In deel 2 werd Jack verzwolgen door een reusachtig zeemonster: 'Kraken', een reuzeninktvis. Het zijn donkere tijden voor de piraten in 'At Worlds's End'. Piraten worden vermoord onder het bewind van Lord Cutler Becket en Kapitein Davy Jones, die de zeeën afreizen met de Vliegende Hollander. In dit derde deel gaat de hele crew van The Black Pearl op zoek naar Witty Jack. Om hem te redden moeten zij naar het einde van de wereld varen, met de kaart van één van de negen 'Pirate Lords', Sao Feng. Om die kaart te bemachtigen moeten ze dus eerst naar Singapore om Kapitein Sao Feng te overtuigen. En dit blijkt niet de makkelijkste klus te zijn.

Wanneer ze Jack gevonden hebben, begint het avontuur pas echt. De Negen Pirate Lords worden bij elkaar gebracht om te vergaderen hoe zij de Vliegende Hollander kunnen stoppen. Tijdens het avontuur blijkt dat Will, Elizabeth, Barbossa en Jack ieder hun eigen plan hebben. Toch moeten ze, voor deze laatste slag, samen werken om te bereiken wat ze allemaal willen: Vrijheid op de zeven zeeën.

Het werd al eerder beloofd: dit zou de klapper worden, een geweldig slot van de trilogie. En het is niet te ontkennen dat de film qua techniek en acteerwerk zelfs niet het allerkleinste beetje tegenvalt. De special effects zijn niet overdone wat in het tweede deel wel het geval was. En ook het verhaal zit goed in elkaar, al gaat het af en toe zo snel, dat het bijna niet te volgen is. Maar de vaart zit er goed in bij 'At World's End' en tijd om na te denken over hoe het nou zit, is er niet. Dat het de perfecte aansluiting is op deel 2, kan niet ontkend worden. De vele verhaallijnen worden allemaal uitgewerkt en afgerond en zijn net genoeg uitgediept om mee te voelen met de personages.

Misschien kan nog het meeste lof worden gegeven aan het acteerwerk in de film. Immers zit de Pirates-film vol met talenten en sterren. De eerste scène van de populaire Jack vertoont al een knap staaltje acteerwerk. Tientallen hallucinerende Jacks op een schip midden in de woestijn. In iedere andere film zou het overdreven geweest zijn, maar Johnny Depp weet het zo neer te zetten dat het publiek er om kan lachen. Wederom bewijst Johnny met zijn personage Jack Sparrow zijn talent. Ook Orlando kan genoemd worden in het rijtje goede acteurs. Door de delen heen zie je hem groeien: in 'At World's End' weet hij iedereen ervan te overtuigen dat hij een piraat is, a tough one. Elizabeth Swann lijkt een metamorfose gehad te hebben: niet langer is zij het lieve, preutse meisje van goede afkomst, ze is een vechter, een piraat en ze staat haar mannetje. De klapper van dit deel zou de rol van de gitarist Keith Richards zijn. De luttele seconden dat hij in beeld is zijn teleurstellend voor de echte Rolling-Stone fans. Maar het is leuk te zien waar Johnny zijn inspiratie voor het personage van Jack vandaan heeft: Sommige mensen zijn piraat van nature.

Pirates is weer een blockbuster-movie en een zoveelste knappe creatie van Disney. Er zit zoveel in dat de zit van bijna drie uur de helft lijkt, maar of deze Pirates het eerste deel overtreft... Ga dat vooral zelf beoordelen!