Pleegt Coldplay weer plagiaat?

Celebs door Redactie Ze.nl

Zanger Chris Martin was direct gefascineerd door de hit van Allen uit 1976, toen hij het in de film Biutiful hoorde, zo zegt de woordvoerder van Coldplay tegen het Britse muziekblad NME. I Go to Rio was op de achtergrond te horen gedurende een scène in een nachtclub. Martin kreeg het pianoriedeltje niet uit zijn hoofd en de zanger ging dan ook direct aan de slag met Every Teardrop is a Waterfall.

Door Coldplay worden Allen en zijn coauteur Adrienne Anderson gewoon genoemd als schrijvers van hun nieuwe single. De Britse band heeft in het verleden namelijk meerdere malen te maken gehad met plagiaatclaims, vorig jaar werden ze voor de vierde keer aangeklaagd. De hits Yellow, Clocks en Trouble zouden niet van Coldplay zelf zijn.

In 2009 beweerde Cat Steven dat Coldplay’s monsterhit Viva La Vida gekopieerd is. De band zou zijn nummer Foreigner Suite hebben gekopieerd. Stevens besloot Coldplay niet aan te klagen en hen te vergeven voor het plagiaat.

Wil je de overeenkomsten horen? Check hier Every Teardrop is a Waterfall van Coldplay en check hier I Go to Rio van Peter Allen.