JURK! tweemaal op 1

Celebs door Redactie Ze.nl

"We leven eigenlijk al twee weken in een droom. Dat een album waar tien jaar aan gewerkt is zo wordt ontvangen is natuurlijk heel onwerkelijk," aldus het succesvolle duo.

JURK! werd in een korte tijd erg bekend bij een groot publiek. Via Twitter vroeg Jeroen de mensen om de debuutsingle Zou Zo Graag te kopen. En we luisterden! Binnen 48 uur bereikte de single de nummer 1-positie in iTunes. Niet onverdienstelijk. Maar daar hield het niet op. De actie die hierop volgde liet menig Amsterdammer raar opkijken. Overal in Amsterdam werden bekende beelden voorzien van jurken. Het resultaat van deze originaliteit: een single en een album op nummer 1.

In augustus begint JURK! aan een theatertour, het programma draagt de naam van het album Avondjurk. De tour gaat door heel Nederland, en verwisselt liedjes met grappige en serieuze dialogen, maar ook komt er ontroering met een stukje poëzie. JURK!: "We zijn blij dat het publiek onze muziek zo waardeert en kijken enorm uit naar de theatertour." De tour is overigens al wel bijna uitverkocht, dus als je nog kaartjes wilt bemachtigen moet je er snel bij zijn!

Na het theater, in de zomer, komen de mannen hun kunsten laten zien op verschillende festivals.

Lees ook het artikel over JURK!