Agassi's haar was nep

Celebs door Redactie Ze.nl

Andre vertelt in zijn boek over zijn verschrikkelijke haaruitval. Elke dag vond de tennisser haren op zijn kussen en in de wasbak. Een toupetje zag hij als de enige oplossing. Het haarstukje zorgde nog weleens voor wat stress: op de vooravond van de finale in 1990 van Roland Garos raakte de toupet namelijk stuk... "Waarschijnlijk had ik een verkeerde conditioner gebruikt, want opeens liet alles los. Ik belde in paniek mijn broer die in hetzelfde hotel sliep. Hij heeft het geval uiteindelijk met twintig haarklemmen weer op mijn hoofd gezet."

Tijdens de finale tegen Gomez, die hij uiteindelijk heeft verloren, maakte Andre zich meer zorgen over zijn haarstukje dan over zijn prestaties: "Bij iedere beweging was ik bang dat 'ie van mijn hoofd zou vallen. Ik stelde me iedere keer voor hoe miljoenen kijkers met hun neus tegen het televisiescherm zouden zien hoe mijn haarstuk op het gravel zou belanden."

Brooke Shields, zijn toenmalige vriendin, heeft hem uiteindelijk overgehaald om zijn hoofd kaal te scheren: "In elf minuten was het gebeurd. In januari 1995 won ik mijn eerste gramslam, de Australian Open, met mijn nieuwe coup."