BN'ers ontroerd door Sex and the City

Celebs door Redactie Ze.nl

Stijlicoon Marijke Helwegen zag op seksueel gebied zaken waar ze nog nooit van gehoord had: 'Zelfs de littekens achter mijn oren zijn rood opgezwollen. Maar ik loop vast een beetje achter.'

Dirty Dancing-actrice Jette Carolijn van de Berg moest af en toe een traantje wegpinken. 'Qua emotie zit de film goed in elkaar, maar netto viel het helaas een beetje tegen. De humor en de vaart van de serie komen op het grote doek niet echt uit de verf,' vindt Jette.

Dat spreekt presentatrice Froukje de Both volmondig tegen. 'Ik heb heel wat traantjes weggepinkt. Maar dat komt misschien ook wel door mijn zwangerschapshormonen. Ik vond de film wel erg lang,' geeft ze toe. 

Ook fan van het eerste uur is schrijfster Susan Smit. 'Ik vond vooral de vriendschap tussen de vier vrouwen heel mooi uitgewerkt,' legt ze uit. 'De stoutmoedigheid toen ze nog single waren behouden ze wel, zelfs al hebben ze nu allemaal een vaste relatie. Bij die volgende fase in het leven horen ook weer andere grote thema's.'

Wie weinig met de serie had, hoeft ook niet naar de film te gaan, meent Elle van Rijn. De bonte parade van kledingstukken, iets waar de fans erg over te spreken waren, vond zij maar 'hysterisch gedoe'. 'Maar ik zeg er eerlijk bij: misschien ben ik wel niet de doelgroep. Als je al zes jaar met die vrouwen hebt meegeleefd, kijk je er vast heel anders tegen aan,' aldus actrice/schrijfster Elle van Rijn.

Lees ook de Sex and the City-review en geef jouw mening! Bovendien was Ze.nl bij de première aanwezig, lees en bekijk hier het verslag met veel foto's!