Erben Wennemars gestrikt door Sapph?

Celebs door Redactie Ze.nl
Afgelopen dinsdag was de oud-profschaatser in de studio waar een fotoshoot voor Sapph plaatsvond. Erben zou Rob Heilbron interviewen over zijn pensioen. Erben nam enkele foto's van de schaarsgeklede Inge de Bruijn en Remy Bonjasky, die poseerden voor een nieuwe campagne.

Directeur Rob liet op zijn beurt een plaatjes schietende Erben vastleggen op de gevoelige plaat en stuurde deze foto's en video's naar verschillende media met de boodschap dat de oud-schaatser een nieuwe weg in was geslagen als fotograaf. Met een dikke vette knipoog weliswaar.

Erbens reactie hierop was een mail waarin hij schrijft dat zijn privacy en portretrecht geschonden zijn en dat de associatie tussen hem en Sapph niet is toegestaan.

Robs licht gepikeerde reactie was: "Hij flikt dit soort dingetjes wel vaker. Ik heb hem een mail teruggestuurd en geschreven dat hij onprofessioneel handelt. Hij wist dat de pers aanwezig zou zijn en hij heeft zelf immers een interview gegeven waarin hij zegt dat hij het fantastisch vond de modellen te fotograferen!" Rob vindt het dan ook onzin dat Erben op hoge poten een e-mail gestuurd heeft en reageert ten slotte laconiek. "Laat hem maar komen met zijn advocaat. Dat wint hij toch nooit."

Erbens manager zegt dat er geen stappen ondernomen zullen worden. Wel laat hij weten dat Erben niet wist dat er pers aanwezig zou zijn. "Hij was daar voor Achmea om Heilbron te interviewen over zijn pensioen. Hij voelde zich dan ook een beetje ongemakkelijk tussen alle modellen en wil er verder niets mee te maken hebben."