Ludieke acties voor De Gekste Dag

Celebs door Redactie Ze.nl
De Gekste Dag is afgekeken van het Engelse Red Nose Day, wat inmiddels een jaarlijkse traditie is geworden. Voor de eerste Gekste Dag in Nederland werden veel ludieke acties georganiseerd. Veel ervan zullen jullie niet ontgaan zijn.

De meest spraakmakende actie was toch wel die van radio-dj Giel Beelen. Hij verbrak gisteren in Hilversum het wereldrecord crowdsurfen. Het oude record stond op ruim veertien minuten, Giel maakte er twee uur, drie minuten en dertig seconden van. De tocht van ruim twee kilometer, van het centrum van Hilversum naar de 3fm-studio op het Mediapark, ging Giel niet in de koude kleren zitten. "Ik ben echt helemaal kapot," zei hij na afloop. "Je moet je voorstellen dat je vijftig keer per minuut wordt gepord. En je nek valt constant naar achteren. Maar ik hoorde de hele tijd de collectebus rammelen, dat was een goed teken."

Een andere actie die gisteren gehouden werd was een voetbalmarathon met bondscoach Bert van Marwijk. Verder gingen Judith Osborn en haar vriend Bert van der Veer in een item uit de kleren. Daarnaast gaven onder andere Brigitte Kaandorp en Najib Amhali nog optredens tijdens de drie uur durende live-uitzending van gisteravond. De opbrengst van De Gekste Dag gaat onder andere naar het Jeugdcultuurfonds en de Stichting Alzheimer. De tv-show trok zo'n half miljoen kijkers.